Moravskoslezský kraj: Bílovecká nemocnice má nového ředitele

05.01.2017 11:19

Představenstvo Bílovecké nemocnice, která je akciovou společností Moravskoslezského kraje, jmenovalo do pozice ředitele nemocnice manažera Zdeňka Horáka. Do funkce nastoupil 2. ledna 2017.

Moravskoslezský kraj: Bílovecká nemocnice má nového ředitele
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Jde o zkušeného manažera, v pozicích ředitele nemocnic působí od roku 2001. Jeho dlouholetá zkušenost a znalosti s řízením menších i velkých nemocnic jsou zárukou kvality a stability poskytované zdravotní péče v síti nemocnic na území Moravskoslezského kraje,“ uvedla předsedkyně představenstva Bílovecké nemocnice a vedoucí odboru zdravotnictví moravskoslezského krajského úřadu Vratislava Krnáčová.

MUDr. Zdeněk Horák, MBA byl také několik let členem správní rady a více než rok předsedou dozorčí rady Spojené akreditační komise, která se zabývá a uděluje certifikáty zdravotnickým zařízením v České republice ke kvalitě poskytované péče.  

„Úkolem ředitele bude předložit strategii nemocnice na letošní rok a v horizontu následujících pěti let s důrazem na rok 2018, kdy budou uzavřeny nové rámcové smlouvy se zdravotními pojišťovnami,“ konstatoval náměstek hejtmana pro zdravotnictví  Martin Gebauer.

Bílovecká nemocnice je v současnosti před dokončením rekonstrukce pavilonu následné péče financované z Programu Švýcarsko - české spolupráce. Díky ní se zásadně změní prostory oddělení následné péče s 80 lůžky, které by měly být pro pacienty zprovozněny během března. Po téměř roce a půl tak bude obnoven plný provoz tohoto oddělení a skončí přechodné provozní řešení dalších dvou oddělení nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…