Moravskoslezský kraj: Silnici Petřkovice-Bobrovníky čeká jednoměsíční rekonstrukce

27.05.2015 11:58

Rekonstrukce a modernizace téměř šestikilometrového úseku silnice Petřkovice – Bobrovníky odstartuje v pondělí 1. června. Po kvalitnější komunikaci za zhruba 28,2 milionu korun by měli řidiči jezdit už začátkem července.

Moravskoslezský kraj: Silnici Petřkovice-Bobrovníky čeká jednoměsíční rekonstrukce
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Rekonstrukcí projde úsek mezi křižovatkou se silnici I/56 ulice Hlučínská a hranicí katastrálního území Hošťalkovice a Bobrovníky. Součástí modernizace bude mimo jiné odfrézování asfaltové vrstvy vozovky, úprava obrub, oprava autobusových zálivů a rekonstrukce propustků. Dojde také k ořezu stromů kolem silnice, vyčištění příkopů a obnovení vodorovného dopravního značení.

„O dopravním omezení a objízdných trasách budou řidiči v dostatečném předstihu informováni na stránkách dotčených městských obvodů a také pomocí dopravního značení před vjezdy do jednotlivých městských částí. Po celou dobu bude umožněn průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému, vozidlům zajišťující obsluhu a lidem, kteří v této oblasti bydlí,“ říká náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík.

V první etapě, kdy bude vždy v jednom jízdním pruhu prováděno frézování vozovky, bude zakázáno obousměrné předjíždění společně se sníženou rychlostí jízdy na 50 kilometrů v hodině. V dalších etapách proběhne pokládka a sanace podkladních vrstev vozovky po jednotlivých úsecích za řízení dopravy kyvadlově pomocí semaforů. Místní komunikace, které jsou napojeny na silnici III/01137 v úseku, který bude řízen světelnou signalizací, budou dočasně uslepeny. Při finální pokládce asfaltové vrstvy vozovky je plánována úplná uzávěra v jednotlivých úsecích stavby za úplného vyloučení městské hromadné dopravy.

Stavba je realizována v rámci projektu financovaného z regionálního operačního programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…