Moravskoslezský kraj: Vítězky ankety o nejlepší zdravotní sestru v regionu získaly ocenění

13.10.2017 9:21

Jména nej… zdravotních sester v regionu jsou známa. Vítězky ankety Moravskoslezská sestra 2017 včera na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava převzaly certifikáty a dary. Ocenění jim předali hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák, náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer, zástupci zdravotnických zařízení a partneři ankety.

Moravskoslezský kraj: Vítězky ankety o nejlepší zdravotní sestru v regionu získaly ocenění
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Do třetího ročníku ankety se zapojilo 24 zdravotnických zařízení z Moravskoslezského kraje, nominováno bylo celkem 58 zdravotnických pracovníků. Podmínkou pro zařazení do ankety byla minimálně pětiletá praxe v oboru, v kategorii Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči pak 25 let.

Kandidáty na titul v pěti hlavních kategoriích (Sestra u lůžka, Ambulantní a domácí péče, Paliativní a hospicová péče, Porodní asistentka a Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči) nominovali odborníci. Veřejnost měla možnost hlasovat v kategorii Sestra veřejnosti a vybírat z patnácti finalistek svou nej… zdravotní sestřičku prostřednictvím webových stránek a facebookového profilu Moravskoslezského kraje. Ankety se zúčastnilo 1 496 hlasujících, celkově rozdali 54 264 hlasů.

„Myslím si, že nejen odborná porota, ale i lidé, kteří hlasovali v anketě, měli při vybírání vítězek těžkou práci. Zvolit mezi nominovanými ty nejlepší je těžké, protože všichni, kdo pracují ve zdravotnictví, si zaslouží úctu a poděkování. Gratuluji všem, nejen vítězkám, poraženým v této soutěži není nikdo. Pořádáním ankety chceme poděkovat všem zdravotním sestrám za náročnou práci a záchranu zdraví,“ uvedl náměstek moravskoslezského hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Vítězky jednotlivých kategorií:

Sestra u lůžka:
Nytrová Helena, Nemocnice s poliklinikou Havířov

Ambulantní a domácí péče:
Zouharová Monika, Sdružené zdravotnické zařízení Krnov

Paliativní a hospicová péče:
Koppová Libuše, Medica

Porodní asistentka:
Kanioková Jana, Nemocnice s poliklinikou Havířov 

Ocenění za dlouhodobý přínos v ošetřovatelské péči:
Němcová Anna, Nemocnice s poliklinikou Havířov

Sestra veřejnosti:
Ovčařová Libuše, Nemocnice Třinec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…