Na novém portálu Argumentor.cz se řeší kino, očkování ale i tuning aut

07.06.2016 17:08

Na první pohled by se mohlo zdát, že tu vznikl další ze serverů, kde je možné diskutovat pod články a dlouze si vyměňovat názory s dalšími diskutujícími.

Na novém portálu Argumentor.cz se řeší kino, očkování ale i tuning aut
Foto: Argumentor
Popisek: Argumentor, logo.

Jenže portál Argumentor.cz, který vznikl v dubnu a má tak za sebou dva měsíce provozu, není tuctovým diskuzním serverem. Jde mu o něco jiného. Argumentor se snaží posunout k řešení problémy, které se ukáží jako závažné a trápící velké množství lidí.

Vlastně se ani nedá říct, že je Argumentor.cz diskuzní server, protože každý návštěvník, který se jednoduše zaregistruje například přes Facebook, může pod názory jiných návštěvníků přidat pouze jeden příspěvek, tzv. argument. A k tomu zahlasovat, zda s prezentovaným názorem souhlasí, či nikoliv.

Tvůrci serveru se rozhodli, že v názorových vláknech nechtějí sáhodlouhé a mnohdy vulgární výměny názorů mezi několika málo trolly, a tak se zvolili právě toto omezení. Důležitější než diskuze návštěvníků je zde něco jiného: Vyjádřit svůj názor na téma, které už někdo na portálu otevřel, nebo na portál přidat vlastní téma, vlastní názor. A pak sledovat, jak se k němu vyjadřují ostatní. Pokud se ukáže, že jste trefili hřebíček na hlavičku (nebo v některých případech spíše kopli do vosího hnízda), pak nastává další důležitá fáze, která z Argumentoru dělá v tuzemsku výjimečný projekt. Redakce serveru začne řešit, jak by nejlépe dostala tento názor veřejnosti k těm, kteří by s problémem trápícím větší množství lidí mohli něco udělat.

Tímto způsobem už se Argumentor pustil do tématu možného bourání Velkého kina ve Zlíně, které bylo městem v březnu letošního roku uzavřeno z důvodu špatné statiky a začalo se proslýchat, že hrozí jeho zbourání. Téma otevřeli lidé právě na Argumentoru a ukázalo se, že ve Zlíně k němu lidé nejsou vůbec lhostejní a nepřejí si, aby se největší kinosál v republice dočkal demolice. Redakce proto vyrazila přímo do města, kde natočila reportáž s vyjádřeními obyvatel, ale také politiků včetně radnice. Aktuálně se zdá, že město si uvědomuje tlak ze strany veřejnosti a dušuje se, že bourat nikdy nechtělo a nechce.

Na portálu už se pomalu začínají krystalizovat další zajímavá témata, která táhnou veřejnost. Je mezi nimi dopravní situace mezi Hradcem Králové a Náchodem, velmi zajímavý problém automobilového tuningu s novými pravidly STK nebo očkování dětí.    

Argumentor založili lidé ze studentské a intelektuální sféry, aktuálně vzniká spolek, který za portál bude vystupovat. Jednou z hlavních postav projektu je Blanka Jedličková, nositelka ceny Magnesia Litera 2016 v kategorii DILIA Litera pro objev roku za svou knihu "Ženy na rozcestí".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…