Nadace ČEZ: Grantové řízení Oranžové schody a Oranžové přechody jdou do finále

22.02.2017 16:11

Obce, města a školy mají poslední možnost požádat o příspěvek na bezbariérové školy a bezpečné osvětlení přechodů pro chodce. Žádosti je třeba podat do konce února.

Nadace ČEZ: Grantové řízení Oranžové schody a Oranžové přechody jdou do finále
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Jednoduchý webový formulář je možné vyplnit přímo na internetových stránkách (ZDE). „Zjednodušili jsme administrativu sjednocením termínů podávání žádostí. Uzávěrka se blíží a nezbývá než připomenout všem, aby využili příležitosti a do projektů se zapojili,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková a napověděla „V průměru podpoříme každou třetí žádost. Šance je tedy veliká.“

Grantové řízení Oranžové schody pomáhá mladým lidem s tělesným postižením se začleněním mezi ostatní studenty. Odstraňuje bariéry například nákupem plošin, výtahů, schodišťových sedaček nebo zvukových a světelných naváděcích systémů a tím minimalizuje překážky, které handicapovaným brání v cestě za vzděláním. Základní, střední či vyšší odborné školy mohou o příspěvek v maximální výši 500 tisíc korun požádat jednou za rok.

V rámci grantového řízení Oranžové přechody podporuje Nadace ČEZ také výstavbu vhodného osvětlení na přechodech pro chodce. Ty jsou častým místem dopravních nehod, mnohdy s tragickými následky. Častou příčinou těchto nehod bývá špatná viditelnost. Vhodné osvětlení nebezpečných přechodů přitom dokáže tuto smutnou statistiku nehodovosti snížit o dvě třetiny. Města a obce mohou žádat až o 120 000 korun.

Veškeré potřebné informace o grantových řízeních, pravidla i formuláře jsou dostupné na stránkách Nadace ČEZ (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…