Náměstek J. Kulhánek a ředitel ÚOOZ jednali v Libanonu

13.08.2015 16:22

e dnech 11. a 12. srpna 2015 jednali čeští diplomaté a policisté v Bejrútu o aktuální situaci pětice českých občanů, kteří jsou pohřešováni v Libanonu. Delegaci vedl náměstek ministra zahraničních věcí Jakub Kulhánek a ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.

Náměstek J. Kulhánek a ředitel ÚOOZ jednali v Libanonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Náměstek Kulhánek se mimo jiné sešel se svým protějškem Wafikem Rhaymem, generálním sekretářem libanonského ministerstva zahraničí. Cílem jednání na libanonském MZV bylo zhodnotit spolupráci mezi českými a libanonskými úřady při hledání pohřešovaných českých občanů. Zároveň se také diskutovala případná cesta ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka do Libanonu, která se nyní vzhledem k nedostatku nových informací od libanonského ministerstva zahraničí neuskuteční.

„Ministr Zaorálek je i nadále připraven v případě, že se od libanonské strany dozvíme o posunu ve věci pohřešovaných českých občanů, neprodleně do Libanonu odcestovat a libanonská strana je připravena ho přijmout," řekl náměstek Kulhánek. Ministr Zaorálek zůstává v pravidelném telefonním kontaktu se svým libanonským protějškem Gebranem Bassilem.

Ředitel ÚOOZ Šlachta a zástupci policejních složek se setkali s vyšetřovatelským týmem libanonské policie. Čeští policisté se na místě seznámili s informacemi, které má v této chvíli libanonská strana k dispozici, zároveň předali svým protějškům poznatky ze svého vyšetřování. Obě strany nyní vyměněné informace vyhodnocují. Vyšetřovatelé také jednali o možnostech dalšího posílení spolupráce mezi policejními složkami obou zemí.

Nadále bude probíhat přímá komunikace mezi těmito složkami, po vyhodnocení vyměněných informací by se mohla uskutečnit i další návštěva českých policejních složek v Libanonu. Na místě stále působí zástupci českých bezpečnostních složek a na řešení vzniklé situace se podílí i zastupitelský úřad ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…