Národní muzeum spouští dobrovolnický program!

05.02.2015 13:36

Zapojte se do týmu odborníků a pracovníků největší muzejní instituce u nás. Národní muzeum spouští program dobrovolnictví a nabízí tak příležitost zájemcům z řad veřejnosti podílet se na životě a běhu největší muzejní instituce v České republice.

Národní muzeum spouští dobrovolnický program!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Své místo si v muzeu může najít opravdu každý – student hledající odbornou praxi, senior mající zájem o uplatnění v kultuře či někdo, kdo hledá smysluplné a naplňující využití svého volného času. V rámci programu se mohou dobrovolníci zapojit do rozmanité škály činností – od odborné práce, jako je například zpracování sbírkových fondů či asistence při přípravě programů pro veřejnost, až po pomoc s administrativou.

Programy dobrovolnictví jsou v České republice etablovány v oblasti sociální péče či vzdělávání, méně často v oblasti kulturních institucí. Právě oblast péče o kulturní dědictví přitom představuje mimořádnou šanci na jedinečnou pracovní zkušenost. Rozbíhající se dobrovolnický program Národního muzea proto nabízí příležitost zájemcům z řad veřejnosti zařadit se do týmu odborníků a pracovníků muzea a podílet se na životě a rozvoji této instituce.

V rámci programu, který v Národním muzeu od února tohoto roku funguje, mají zájemci šanci zapojit se dle svého zaměření a časových možností do rozmanité škály činností. Práce dobrovolníků tak může například přispět k efektivnějšímu zpracování sbírkových fondů a jejich digitalizaci. Stejně tak se mohou zapojit do přípravy doprovodných programů a dalších akcí pro veřejnost.

Národní muzeum nabízí příležitost poznat muzeum „zevnitř“ nejenom studentům, kteří hledají odbornou praxi nad rámec povinností stanovených školou, ale každému, kdo se chce uplatnit v kultuře a hledá smysluplné a naplňující využití svého volného času. Odměnou dobrovolníkům je právě tato příležitost i šance seznámit se se zajímavou činností, kterou práce jednotlivých oddělení obnáší, poznat nové lidi i věci. Tento krok otevírá muzeum aktivitám široké veřejnosti a zároveň si od něj i muzeum samotné slibuje zkvalitnění svého chodu i nabídky služeb.

Aktuální informace týkající se programu a nabízených dobrovolnických pozicí získají zájemci jednoduše na stránkách Národního muzea – http://www.nm.cz/Volna-mista-Narodni-muzeum/Dobrovolnicky-program/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.