Novým ústředním ředitelem České správy sociálního zabezpečení je Jiří Biskup

18.02.2016 13:03

Řízení České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) přebírá Jiří Biskup. Nový ústřední ředitel vzešel z výběrového řízení, které proběhlo na základě zákona o státní službě.

Novým ústředním ředitelem České správy sociálního zabezpečení je Jiří Biskup
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ)

Jiří Biskup chce podle svých slov především nadále posilovat reputaci ČSSZ mezi občany jako spolehlivého, efektivního a klientsky orientovaného úřadu, který dokáže ve prospěch klientů maximálně využívat nejen výhody moderních informačních a komunikačních technologií ale i vysokou odbornost a dlouholeté zkušenosti většiny zaměstnanců.

„Chci se důsledně zaměřit především na včasné a bezchybné rozhodování o dávkách sociálního pojištění a prohloubit spolupráci zejména v rámci resortu práce a sociálních věcí,“ uvedl Jiří Biskup.

Jiří Biskup má dlouholeté zkušenosti s agendou ČSSZ, podílel na strategických a koncepčních dokumentech z titulu pracovníka nadřízeného orgánu, resp. vrchního ředitele na MPSV, kterému byla činnost ČSSZ podřízena.

Podle ustanovení uvedených v § 186 odst. 4 zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, se vyhlásila všechna první výběrová řízení na obsazení služebních míst vedoucích služebních úřadů. V souladu s tímto ustanovením bylo oznámením náměstka ministra vnitra pro státní službu vyhlášeno dne 13. října 2015 výběrové řízení na služební místo vedoucí/ho služebního úřadu – ústřední/ho ředitelku/e České správy sociálního zabezpečení.

Do výběrového řízení se přihlásili tři žadatelé, kteří všichni pracovali v rezortu MPSV. Všichni tři žadatelé splnili zákonné náležitosti podle zákona o státní službě. Byli proto všichni následně pozváni k osobnímu pohovoru u čtyřčlenné komise složené ze zástupců ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…