O zaměstnanosti v silniční dopravě bude konference na Fakultě dopravní ČVUT

25.04.2015 15:01

Na Fakultě dopravní Českého vysokého učení technického v Praze proběhne dne 5. května 2015 konference, která bude především řešit problematiku zaměstnanosti v silniční dopravě. Konferenci pořádá Ústav logistiky a managementu Fakulty dopravní ČVUT ve spolupráci se Sdružením autodopravců Čech a Moravy (SAČM) a nese název „Prognózy a vize zaměstnanosti v silniční dopravě“. Na konferenci se bude mluvit jak o aktuálních, tak dlouhodobých problémech. Mezi dlouhodobé patří otázka důchodové reformy a jejích dopadů na sektor silniční dopravy.

O zaměstnanosti v silniční dopravě bude konference na Fakultě dopravní ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Aktuální problematika se týká především vývoje mezd řidičů, jejichž výše má podle statistického šetření spol. TREXIMA klesající tendenci. To vyvolává nezájem o toto povolání a následné problémy, které se projevují jak v nákladní, tak v autobusové dopravě (tady např. v udržitelnosti kvality dopravní obslužnosti).

Dalším problémem je tzv. německá minimální mzda. Ta platí i pro české zaměstnance v dopravě, kteří se pohybují po německém území. Opatření německé vlády vyvolalo nesouhlas v okolních zemích, protože dopravcům, kteří jezdí přes Německo a v Německu, významně zvyšuje náklady. V současné době se tímto problémem zabývá Evropský parlament.

Konference se bude konat 5. května od 10.00 hodin v budově Fakulty dopravní ČVUT na Albertově (ul. Horská 3, Praha 2), registrace účastníku je od 9.00 hodin. Zájemci o bližší informace se můžou obracet na kontakt níže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…