Obchodní centrum Frýda vytvoří v regionu přes 200 nových pracovních míst

25.10.2014 8:43

Již za tři týdny přivítá nové obchodní centrum FRÝDA své první zákazníky. Otevření centra přinese obyvatelům města nové a snadno dostupné nákupní možnosti pod jednou střechou, ale také přes dvě stě nových pracovních míst. FRÝDA zahájí svůj provoz 13. listopadu čtyřdenním programem pro celou rodinu i řadou speciálních nabídek v téměř sedmi desítkách prodejen.

Obchodní centrum Frýda vytvoří v regionu přes 200 nových pracovních míst
Foto: Frýda
Popisek: Vizualizace obchodního centra Frýda.

Výstavba obchodního centra nyní vstupuje do své poslední etapy, která je spojená nejen s úpravou interiérů centra, kde se momentálně dokončují společné prostory, doplňují designové prvky a sanitární technika. “Téměř 95% obchodních jednotek již má své pronajímatele, z nich většina z nich už také nabízí a obsazuje uchazeči o zaměstnání nově vytvořené pracovní pozice. Těch by podle aktuálních odhadů potřeb nájemců mělo být více než dvě stě,“ uvádí ředitelka centra Petra Bujnošková.

V obchodním centru FRÝDA naleznou zákazníci 69 prodejen známých značek jako je například H&M, Reserved, New Yorker, Mohito, Neoluxor, Sportisimo, Euronics, CCC a řadu dalších, které dosud ve Frýdku – Místku nebyly zastoupeny. Zákazníkům bude k dispozici také supermarket Billa, 5D kino, Sushi restaurace, kavárna a několik restaurací rychlého občerstvení. „V obchodní pasáži připravujeme také zázemí pro maminky s malými dětmi v podobě prostor pro kojení a přebalování nebo možnosti ohřát jim kojeneckou stravu ve foodcourtu,“ doplňuje Petra Bujnošková.

V podzemním podlaží objektu bylo vybudováno velkokapacitního parkoviště pro 600 osobních vozů s vyhrazenými speciálními zónami pro automobily na LPG pohon i místy pro rodiny s dětmi. „Parkoviště mohou návštěvníci využít zdarma po dobu 5 hodin,“ říká ředitelka centra.  

Také terénní úpravy okolních prostranství čekají v následujících dnech závěrečné práce. „Momentálně se chystá výsadba zeleně a dřevin, která by měla být provedena do konce měsíce října,“ upřesňuje ředitelka centra a dodává: „Začátkem listopadu plánujeme také provést povrchové úpravy na části Riegrovy lávky pro pěší směrem k centru.“

Centrum vyzdobené vánočními dekoracemi se otevře veřejnosti ve čtvrtek 13. listopadu v 11.00 hod. Až do neděle 16. listopadu bude každý den probíhat pestrý program pro celou rodinu zahrnující, soutěže a aktivity pro děti, vystoupení místních souborů a řadu dalších akcí a překvapení u jednotlivých prodejců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…