Od května podepsalo novou smlouvu na plyn od RWE už 300 tisíc zákazníků

25.08.2013 10:00

RWE má za sebou velmi úspěšnou první polovinu roku. Poté, co v květnu snížila ceny zemního plynu o více než 10 procent, hlásí už 300 tisíc podepsaných smluv. Zákazníky zaujala unikátní nabídka dvouletých smluv s jistotou dvojího snížení ceny v kombinaci s atraktivními podpisovými bonusy.

Od května podepsalo novou smlouvu na plyn od RWE už 300 tisíc zákazníků
Foto: red
Popisek: RWE

„Zatímco v loňském roce jsme za tři měsíce uzavřeli 60 tisíc smluv, letos je to už 300 tisíc. O mimořádném zájmu svědčí také fakt, že jen na bonusech jsme vyplatili 420 milionů korun. Kromě nich zákazníky evidentně láká garance dvojího snížení cen v následujících dvou letech,“ řekl David Konvalina, ředitel pro maloobchod a marketing skupiny RWE.

RWE je nadále velmi úspěšná i v oblasti obchodu s elektřinou. V červenci byl její podíl na nově uzavřených smlouvách 34 procent a oproti jiným dodavatelům byl dokonce řádově vyšší. Cenný je pro energetickou skupinu zejména fakt, že zatímco ostatní dodavatelé oslabují, RWE svoji pozici nadále posiluje. V červnu se na nově uzavřených smlouvách podílela 29 procenty, v červenci to bylo již 34 procenty. Každý třetí zákazník, který změnil dodavatele, tedy přestoupil k RWE.

„Už dnes je jisté, že na konci roku bude proud od RWE odebírat více než čtvrt milionu zákazníků. Jde o skvělý výsledek s ohledem na fakt, že oproti některým konkurentům nezastáváme agresivní obchodní praktiky a hrajeme fér. Pokud například zjistíme, že zákazník nemůže změnit dodavatele bez smluvní pokuty, nikdy ho tomuto riziku nevystavujeme,“ zdůraznil Konvalina.

Další novinkou, která by měla k RWE přilákat zákazníky, je speciální balíček výhod, jenž navazuje na program Nová zelená úsporám 2013. Pokud se do něj zapojí a rozhodnou se vyměnit starý kotel na tuhá paliva za plynový, získají kromě dotace na nový kotel ve výši až 18 000 Kč ještě i navazující balíček výhod. Ten zahrnuje slevu 15 procent na plynové kondenzační kotle Viessmann a výhodné bonusy pro nové zákazníky. Jen na ceně zemního plynu ušetří každý díky dvouletému kontraktu 3 500 Kč oproti minulé topné sezoně. Celkem mohou zákazníci ušetřit až polovinu z ceny za pořízení a instalaci nového kotle.

Detailní informace o nabídce lze najít na internetových stránkách www.rwe.cz a www.setrimenergii.cz, na infolince 840 11 33 55 a v zákaznických centrech RWE.

Martin Chalupský
 tiskový mluvčí skupiny RWE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

13:04 Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

Jihomoravský kraj, skrze svou zřizovanou organizaci VIM, vyhlásil sběr nominací do školských rad od …