Olomoucký kraj: Školy z regionu mohou získat titul Zelená škola

06.05.2017 10:12

Olomoucké hejtmanství vyhlásilo také letos soutěž Zelená škola Olomouckého kraje.

Olomoucký kraj: Školy z regionu mohou získat titul Zelená škola
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Oproti loňskému roku kraj při vyhlašování zvolil formu veřejného příslibu a školy tak při soupeření nebudou vázány přísnými podmínkami standardního dotačního programu. Přihlásit se mohou všechny školy na území našeho regionu, které se aktivně zapojují do realizace školního environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty. Soutěžit se bude celkem v sedmi kategoriích. Olomoucký kraj následně mezi vítězné školy rozdělí 50 tisíc korun.

„Finanční příspěvek lze použít například na nákup výukových pomůcek, zahradního nářadí a materiálu, dětských herních prvků nebo úhradu služeb vztahujících se k realizaci ekologické výchovy ve škole,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek s tím, že konkrétní finanční ohodnocení vítězných škol se bude odvíjet také od počtu přihlášených.

„Pokud bude v každé kategorii méně než deset přihlášených, získá škola na prvním místě minimálně pět tisíc korun. Pokud ale budeme mít v dané kategorii deset a více škol, dostane vítěz také pět tisíc korun, ale navíc oceníme i druhou školu v pořadí, která získá minimálně tři tisíce korun,“ doplnil náměstek Hynek.

Školy mohou přihlášky do soutěže podávat do 5. září 2017. Při následném hodnocení budou posuzovány pouze aktivity v oblasti environmentálního vzdělávání realizované v období od 1. září 2016 do 30. června 2017.

Další podrobnosti k soutěži najdou zájemci na webových stránkách kraje zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.