Pardubické Gymnázium Mozartova v novém kabátě

16.06.2015 16:12

V uplynulých dnech byly dokončeny zateplovací práce na budově Gymnázia Mozartova v Pardubicích. Slavnostního ukončení modernizace se v areálu školy zúčastnil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický společně s náměstkyní pro oblast školství Janou Pernicovou.

Pardubické Gymnázium Mozartova v novém kabátě
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Pardubické Gymnázium Mozartova v novém kabátě

Projekt na realizaci úspor energie byl spolufinancován Evropskou unií a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady na kompletní zateplení včetně nového pláště, výměny oken a dveří přesáhly 26 milionů korun.

„Objekt dnešního gymnázia převzal Pardubický kraj do svého vlastnictví od města Pardubice v roce 2010. Budova od svého vzniku v roce 1976 neprošla žádnou významnou rekonstrukcí, a proto jsem rád, že se nám díky přispění evropských fondů podařilo zlepšit nejen vzhled školy, ale především zajistit její ekonomičtější provoz,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „V současné době uskutečňujeme obdobné práce také na druhém pardubickém gymnáziu v Dašické ulici, ale také na sousedním sportovním gymnáziu,“ dodal hejtman Netolický.

Ten si společně s ředitelem školy Markem Výborným prohlédl vnitřní prostory školy včetně upravených odborných učeben a laboratoří chemie, fyziky a biologie. Tyto projekty, dokončené v září 2014, byly uskutečněny v rámci projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji. Díky těmto investicím se výrazným způsobem zlepšily podmínky pro výuku odborných předmětů a nové učebny byly také využity pro spolupráci s partnerskými středními a základními školami. „Velmi si vážíme vstřícnosti Pardubického kraje, který těmito investicemi podpořil naše gymnázium. Je patrné, že vzdělávání a podmínky pro jeho realizaci jsou jednou z jeho priorit. A naši studenti tyto změny k lepšímu pozitivně vnímají,“ uvedl ředitel gymnázia Marek Výborný, který diskutoval s hejtmanem také o možnosti modernizace stravovacího provozu školy či řešení problematiky školního hřiště, které je v majetku města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…