Pardubický kraj: Výstava v Nabočanech láká na nové polní odrůdy

09.06.2015 15:01

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický zahájil dnes společně s radním pro zemědělství a životní prostředí Václavem Kroutilem další ročník celostátní zemědělské výstavy Naše pole v Nabočanech na Chrudimsku. Návštěvníci se v úterý a ve středu mohou seznámit se zajímavými polními odrůdami, či ochranou a výživou rostlin. Součástí akce je tradičně také výstava zemědělských strojů a techniky, přičemž v letošním roce jsou ukázky zaměřeny na orbu a využití robotů v zemědělství. Hlavním pořadatelem výstavy je vydavatelství Profi Press s. r. o.

Pardubický kraj: Výstava v Nabočanech láká na nové polní odrůdy
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Obiloviny

Nabočany se každoročně stávají centrem zemědělců z celé republiky. Jsem přesvědčený, že ukázka plodin přímo na polích je neocenitelná jak pro odbornou veřejnost, tak pro návštěvníky, jejichž velký počet dokazuje, že zdejší výstava má svůj smysl a dělá Pardubickému kraji dobré jméno,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který i přes nepřízeň počasí při zahájení výstavy popřál zemědělcům bohatou úrodu a hodně vláhy.

V letošním roce mohou návštěvníci výstavy vidět mimo jiné také ukázku využití robotů z České zemědělské univerzity v Praze či orbu. „Ukázky zaměřené na orbu jsou jistým způsobem upoutávkou na 42. Mistrovství České republiky v orbě, které letos koná 10. října v Pardubickém kraji, konkrétně v Dolním Újezdě u Litomyšle,“ uvedl radní pro zemědělství a životní prostředí Václav Kroutil. „Zahájení výstavy bylo navíc doplněno o křest knihy Vlasty Petříkové o energetických plodinách,“ dodal radní Kroutil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…