Pardubický kraj pokračuje v úspěšné spolupráci při likvidaci odpadů

20.02.2017 18:36

Pardubický kraj potvrdil záměr uzavřít smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci při likvidaci odpadů uzavírané mezi Pardubickým krajem, Regionální rozvojovou agenturou Pardubického kraje a společnostmi EKO-KOM a.s., ELEKTROWIN a.s. a Asekol s. r. o.

Pardubický kraj pokračuje v úspěšné spolupráci při likvidaci odpadů
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Předcházející smlouva byla podepsána již v roce 2012 a v podstatě jde o pokračování úspěšného projektu, který by měl pokračovat díky této smlouvě až do konce roku 2020.Společnosti přispívají na sběr a motivují ke zvýšení míry sběru prostřednictvím několika programů, které vedle materiální a finanční podpory zpětného odběru, zahrnují i materiální a finanční podporu informovanosti občanů,“ uvedl radní Václav Kroutil. „V souladu se zákonem o odpadech jsme zpracovali plán odpadového hospodářství kraje, jehož závazná část obsahuje mimo jiné zásady pro nakládání s komunálními a obalovými odpady, zásady pro nakládání s vybranými odpady, jehož součástí jsou i vysloužilá elektrozařízení, a zásady pro vytváření jednotné a přiměřené sítě zařízení k nakládání s odpady a následně jeho realizaci,“ sdělil Kroutil.

Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje je zájmovým sdružením právnických osob, které bylo Pardubickým krajem pověřeno k realizaci a koordinaci projektu „Intenzifikace odděleného sběru a

zajištění využití využitelných složek komunálních odpadů včetně jejich obalové složky v Pardubickém kraji“.

Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích a prostřednictvím činnosti osob oprávněných nakládat s odpadem. To znamená, že společnost EKO-KOM, a.s. fyzicky nenakládá s obalovým odpadem, ale podílí se zejména na financování nákladů spojených se sběrem, svozem, tříděním a využitím obalového odpadu.

ELEKTROWIN a.s. je provozovatelem kolektivního systému zapsaného v Seznamu výrobců elektrozařízení vedeném Ministerstvem životního prostředí ČR, který zajišťuje zpětný odběr, oddělený sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu jako například lednice nebo mikrovlnné trouby.

Společnost Asekol s.r.o., je oprávněna zajišťovat sdružené plnění povinnosti zpětného odběru a odděleného sběru, zpracování, využití a odstranění elektroodpadu a elektrozařízení jako počítače či mobilní telefony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…