Pardubický kraj pomáhá pečovat o životní prostředí

23.04.2016 18:26

Zastupitelstvo Pardubického kraje na svém čtvrtečním zasedání schválilo rozdělení řady dotací v oblasti životního prostředí. Obce, svazky obcí a místní akční skupiny si mezi sebe z Programu obnovy venkova rozdělí téměř 50 milionů korun. Kraj také přispěje na činnost ekovýchovných center pro mládež nebo na projekt zaměřený na podporu třídění odpadů.

Pardubický kraj pomáhá pečovat o životní prostředí
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Pardubický kraj pomáhá pečovat o životní prostředí.

„Dotace na obnovu venkova jsou pro menší obce velice důležité, jejich prostřednictvím mohou výrazně zlepšit občanskou vybavenost. Tato podpora je určena na financování běžného a investičního rozvoje, například na výstavbu či rekonstrukci venkovské zástavby, silnic, stezek nebo i veřejného osvětlení,“ uvedl radní Pardubického kraje zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Kromě materiální pomoci se kraj zasazuje také o rozvoj vzdělávací činnosti v oblasti péče o životní prostředí. Za tímto účelem poskytne dvěma ekovýchovným centrům dotaci ve výši 340 tisíc korun. „Uvědomujeme si, že v této oblasti je důležitá zejména osvěta, se kterou je potřeba začínat už od dětí, aby si vštípily správné zásady. Snažíme se proto podporovat především projekty, které vedou děti k ekologickému myšlení,“ konstatoval radní Kroutil.

Pardubický kraj také poskytne dotaci na provoz ve výši 900 tisíc korun obecně prospěšné společnosti Agrovenkov, jejímž je zakladatelem. Agrovenkov má za cíl podporovat rozvoj zemědělství a venkova a organizuje například potravinářskou soutěž MLS Pardubického kraje. Tak jako v minulých letech bude za krajské pomoci ve výši 750 tisíc korun pokračovat projekt zaměřený na podporu třídění odpadů a zpětného odběru vysloužilých elektrických a elektronických zařízení na území Pardubického kraje, který zajišťuje Regionální rozvojová agentura. Zároveň byla schválena finanční podpora Statutárnímu městu Pardubice na provoz dvou stanic imisního monitoringu v Rosicích a na Dukle ve výši 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…