Pardubický kraj poskytl na cestovní ruch a sport o 22 milionů korun více než loni

08.07.2016 12:50

Stejně jako v minulých letech Pardubický kraj meziročně navýšil finanční příspěvky na podporu rozvoje sportovních aktivit a cestovního ruchu. Celkově letos plyne do těchto dvou odvětví přes 67,3 milionů korun, což je o 22 milionů korun více než v roce 2015.

Pardubický kraj poskytl na cestovní ruch a sport o 22 milionů korun více než loni
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Navýšení finančních prostředků dokazuje, že jsou pro nás obě oblasti velice důležité. Mohli jsme tak podpořit velký počet klubů, zájmových kroužků, měst i obcí. Například v oblasti sportu jsme kladně vyřídili téměř sedm stovek žádostí o dotace. Díky deseti grantovým programům proudí značná část prostředků na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže, ale také pro hendikepované sportovce,“ uvedl radní zodpovědný za sport a cestovní ruch René Živný.

Pardubický kraj navyšuje finanční podporu sportu a cestovního ruchu ze svého rozpočtu každý rokem. V roce 2013 putovalo na projekty 22,1 mil. korun, v roce 2014 to bylo 26,6 mil. korun a loni už 45,2 mil. korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…