Pavilon ORL kyjovské nemocnice je v novém. I díky dotaci Jihomoravského kraje

08.07.2015 14:20

Téměř 12 milionů korun s dotací od Jihomoravského kraje ve výši přes 7 milionů korun. A podporou evropských peněz.

Pavilon ORL kyjovské nemocnice je v novém. I díky dotaci Jihomoravského kraje
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

Snížení vypouštění oxidu uhličitého o 57 tun za rok a úspora na energiích 426 tisíc ročně. Nemocnice Kyjov pokračuje v úspěšném čerpání peněz ze strukturálních fondů Evropské unie a zateplila pavilon ORL. Slavnostního otevření se zúčastnil ve středu 8. července 2015 hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a další představitelé kraje.

Hejtman poděkoval pracovníkům nemocnice i jejím pacientům za to, že rekonstrukci pavilonu dokázali absolvovat během provozu zařízení. „Zateplení a energetické úspory jsou pro nás tématem ve vztahu k investicím do řady veřejných budov, včetně těch zdravotnických. Není to jediná větší investice, kterou letos kraj jako zřizovatel v kyjovské nemocnici provádí. Po několika letech velkého snažení se Kyjovským podařilo přesvědčit nejen nás, ale i ministerstvo zdravotnictví a zdravotní pojišťovny a v této chvíli už běží výběrové řízení na pořízení magnetické rezonance. Musíme také stavebně připravit příslušné prostory. Magnetická rezonance bude stát zhruba 23 milionů korun a na 8 milionů vyjde právě úprava prostor,“ prozradil hejtman Michal Hašek s tím, že rezonance se lidé v Kyjově dočkají nejspíše už do konce roku.

Práce na zateplení a výměně oken na pavilonu ORL začaly v únoru letošního roku, stavba pak prošla kolaudací na konci června. Jak hejtman doplnil, je rád, že v nemocnici došlo k personální stabilizaci. „Kyjovská nemocnice je jednou z vlajkových lodí krajského zdravotnictví, a zůstane to tak určitě i v dalších letech. Mohu slíbit, že v příštím roce přispějeme na rekonstrukci pavilonu gynekologie a porodnictví. Jedná se o víceletou investici, kdy první fáze vyjde v roce 2016 asi na 50 milionů korun. Celkem pak na 150 milionů,“ sdělil hejtman Hašek.

V areálu nemocnice se hejtman přesvědčil i o výsledcích práce Záchranného praporu HZS ČR z Hlučína, který provedl demolici staré ubytovny nemocničních zaměstnanců.

Hejtman Michal Hašek připomenul také svoji nedávnou návštěvu v Kyjově, kdy spolu s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou navštívil například blízké Centrum služeb pro seniory.  „Jsem přesvědčen, že Jihomoravský kraj se speciálně v tomto prostoru Kyjova aktivně angažuje. Když si spočítáme investice za poslední roky jak do nemocnice, tak do sociálních zařízení, tak si troufám říct, že se pohybujeme ve stovkách milionů korun. A to je trend, který zde chceme pro okres Hodonín a Kyjov zachovat,“ dodal Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…