Podnikatelé tří zemí se setkali v Ostravě

30.06.2016 12:51

Mezinárodní hospodářskou konferencí na téma Šance a možnosti rozvoje hospodářské spolupráce Visegrádské skupiny začalo 29. června XXII. Setkání podnikatelů z Česka, Polska a Slovenska. Účastníky jednání v sále zastupitelstva Nové radnice pozdravil primátor Tomáš Macura.

Podnikatelé tří zemí se setkali v Ostravě
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„Velmi si vážím toho, že toto jednání tradičně probíhá u nás ve městě, které je z hlediska své historie výsledkem prolínání českého, polského a slovenského vlivu. I na stavbě budovy radnice, která má už 86 let a která je největším radničním komplexem v zemi, pracovaly české, slovenské i polské firmy,“ uvedl Tomáš Macura.

Letošní hospodářská konference, které předsedali mj. vládní zmocněnec pro Moravskoslezský, Ústecký a Karlovarský kraj Jiří Cienciala, velvyslanci ČR v Polsku Jakub Karfík, PR v Praze Grażyna Bernatowicz a SR v Česku Peter Weiss, byla věnována především otázkám investiční a inovativní politiky, pracovního trhu, vytváření společných projektů podporovaných z fondů EU a podmínek mezinárodní hospodářské a obchodní spolupráce firem v rámci zemí V4. Pozornost byla věnována také spolupráci mezi sousedními regiony Česka, Polska a Slovenska. Generál v záloze Andor Šándor pohovořil o aktuálních otázkách mezinárodní bezpečnosti ve střední a východní Evropě, uplatňovaných sankcích a jejích dopadech na hospodářskou spolupráci.

V odpoledních hodinách se účastníci XXII. Setkání podnikatelů tradičně přesunuli k neformálním rozhovorům do zahrady Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě. Akci pořádala Česko-polská obchodní komora v Ostravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…