Policie ČR: Projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“ na kněžském dnu

08.02.2019 18:18

Projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě, i svým sousedům“ pokračuje mimo jiné spoluprací s podporujícími subjekty, kterými je vedle Českomoravské myslivecké jednoty, Cechu mechanických zámkových systémů a vzdělávacího zařízení Policie české republiky také Pražské Arcibiskupství.

Policie ČR: Projekt „Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům“ na kněžském dnu
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Tento partner nebyl v projektu osloven náhodou. Duchovní mají ve svých farnostech velmi blízko k lidem a mohou být cennými pomocníky v šíření informovanosti na poli ochrany bezpečí osob a majetku, a to jak v osobním kontaktu, tak i zveřejňováním informací v církevních publikacích. Na tzv. kněžském dnu konaném24. ledna v Arcibiskupském paláci představili projekt zástupcům církve z Prahy a Středních Čech koordinátorka prevence pplk. Mgr. Zuzana Pidrmanová a kpt. Mgr. Bc. František Vrňata z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Účastníci setkání se od nich dozvěděli o důvodech vzniku projektu, tedy zejména potřebě informování veřejnosti o nových trendech vloupání do obydlí a možnostem účinné ochrany proti stále sofistikovanějším útokům na majetek, ale i o cílech a nástrojích projektu.

Informace k projektu doplnil kpt. Vrňata aktuálními trendy v kriminalitě páchané na zvlášť zranitelných obětech, zejména seniorech. Popsal nejčastěji používané legendy a záminky, jak se vloudit do obydlí seniorů, které vedou často k odcizení jejich celoživotních úspor, i možnosti, jak viktimizaci předejít.

V souvislosti s oběma tématy požádali zástupci policie představitele církve o předávání informací o rizicích i možnostech účinné ochrany směrem do farností a zároveň o působení na případné oběti trestné činnosti, aby se neobávali obrátit se v tíživé situaci na policii

V ten samý den, kdy byl projekt "Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům" představen v Arcibiskupském paláci, byly cíle a nástroje projektu prezentovány také na 20. zasedání Poradního sboru pro situační prevenci kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…