Pracovní Rada pro ESI fondy projednala aktuality o programovém období 2014–2020

14.07.2016 21:24

V Praze se konalo další jednání Rady pro evropské strukturální a investiční fondy na pracovní úrovni. Pod vedením Olgy Letáčkové, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů, projednali členové návrh na úpravu rozdělení evropských prostředků mezi programy.

Pracovní Rada pro ESI fondy projednala aktuality o programovém období 2014–2020
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

„Hlavním bodem jednání byla otevřená diskuse nad návrhem Ministerstva pro místní rozvoj na úpravu rozdělení finančních prostředků dotací z EU pro období 2014-2020,“ uvedla k jednání náměstkyně Letáčková. Na základě vyhodnocení dostupných informací přistoupilo ministerstvo k návrhu realokace prostředků mezi operačními programy Doprava a Životní prostředí. „Věnovali jsme se samozřejmě i tématu předběžných podmínek. Letošní rok je pro nás hraniční, neboť do konce roku musíme prokázat splnění všech dosud nesplněných předběžných podmínek,“ dodává náměstkyně Letáčková.

Náměstkyně Letáčková  informovala účastníky jednání také o výstupech z neformálního setkání ministrů zemí V4+4, které se konalo koncem června v Ostravě. Všichni přítomní obdrželi brožuru obsahující přehled akcí, které Ministerstvo pro místní rozvoj uspořádalo v oblasti kohezní politiky během půlročního předsednictví ČR ve skupině V4.

Rada pro ESI fondy na pracovní úrovni řeší aktuální témata v oblasti nastavení a čerpání evropských strukturálních a investičních fondů v programovém období 2014–2020. Schází se v mezičase zasedání ministerské Rady pro ESI fondy, které předsedá premiér Bohuslav Sobotka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…