Pracovníci Ministerstva vnitra a Policie ČR převzali ve Vídni rakouská státní vyznamenání

05.02.2017 9:46

Na pozvání spolkového ministra vnitra Rakouské republiky se česká delegace vedená prvním náměstkem ministra vnitra Jiřím Nováčkem zúčastnila slavnostního aktu předání státních vyznamenání Rakouské republiky, které proběhlo dne 27. ledna 2017 v prostorách Spolkového ministerstva vnitra ve Vídni.

Pracovníci Ministerstva vnitra a Policie ČR převzali ve Vídni rakouská státní vyznamenání
Foto: Ministerstvo vnitra
Popisek: Pracovníci Ministerstva vnitra a Policie ČR převzali ve Vídni rakouská státní vyznamenání

Z rukou generálního ředitele pro veřejnou bezpečnost Konrada Koglera převzali policejní prezident Tomáš Tuhý, ředitel odboru azylové a migrační politiky MV ČR Tomáš Haišman a bývalá ředitelka odboru mezinárodní spolupráce a EU MV ČR aktuálně působící ve strukturách Europolu Kateřina Flaigová Vronská čestné kříže za zásluhy o Rakouskou republiku.

Při bilaterálních rozhovorech obě strany potvrdily vysokou úroveň vzájemné spolupráce. Náměstek Jiří Nováček, policejní prezident Tomáš Tuhý a generální ředitel Konrad Kogler ocenili každodenní součinnost policejních sborů obou zemí, význam Společného centra policejní spolupráce Mikulov–Drasenhofen a novou policejní smlouvu mezi Českou republikou a Rakouskem, která vstoupila v platnost v roce 2016 a umožňuje zcela nové formy spolupráce. Byla naplánována společná policejní cvičení a vývoj a nasazení moderních mobilních technologií pro práci policejních složek při ochraně bezpečnosti a v boji proti závažným formám kriminality.

Vyvrcholením dne byl policejní ples na Vídeňské radnici, který zahájily slavnostní polonézou smíšené páry českých a rakouských policistek a policistů. Ples navštívilo více než 2 500 hostů, mezi nimi i řada představitelů politické a ekonomické sféry. Spolkový ministr vnitra Wolfgang Sobotka na plese přivítal náměstka ministra vnitra Jiřího Nováčka, policejní prezident města Vídně Gerhard Pürstl a jeho zástupce Karl Mahrer policejního prezidenta Tomáše Tuhého a velvyslance České republiky Jana Sechtera. „Ples je příležitostí, kdy policisté, kteří po celý rok pomáhají občanům, mohou slavit,“ uvedl Gerhard Pürstl a poděkoval policistům za jejich práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…