Pražské protonové centrum získalo titul Stavba roku 2013

01.10.2013 17:31

Pražské protonové centrum získalo prestižní titul Stavba roku 2013. Výsledky vyhlásila Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (ABF). Cena byla udělena za vytvoření ojedinělé stavby pro léčebné účely s výjimečnou technologií s výjimečnými stavebními požadavky se zřetelem k urbanistickému řešení. Dodavatelem stavby byla společnost Syner, s.r.o.

Pražské protonové centrum získalo titul Stavba roku 2013
Foto: proton therapy center
Popisek: Proton Therapy Center

„Stavební Oskar“, jak se titulu stavba roku také někdy říká, protonové centrum získalo v době, kdy končí první rok svého provozu. Na podzim 2012 zahájila klinický provoz jeho diagnostická část, v prosinci prošli jeho dveřmi první pacienti. V letošním roce byly postupně uvedeny do provozu dvě ozařovny typu Gantry a kapacita byla tak navýšena na desítky pacientů denně. Od září mají v pražském protonovém centru hrazenou léčbu pojištěnci Vojenské zdravotní pojišťovny.

Odborná porota udělila v letošním 21. Ročníku soutěže Stavba roku celkem pět hlavních cen, bez rozlišení pořadí. Oceněny byly rovněž ostravská aula Gong, společenské a obchodní centrum Breda & Weinstein v Opavě, Lipa Resort – Aparthotel Lipa na Děčínsku a Královopolské silniční tunely v Brně. Celkem bylo přihlášeno 54 projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Proton Therapy Center

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…