Premiér Andrej Babiš se zúčastní Summitu EU-LAS v Šarm aš-Šajchu

21.02.2019 11:57

Předseda vlády České republiky Andrej Babiš 24. a 25. února 2019 bude jednat na summitu EU-LAS v Šarm aš-Šajchu, jehož klíčovým cílem je posílení vzájemných evropsko-arabských vztahů.

Premiér Andrej Babiš se zúčastní Summitu EU-LAS v Šarm aš-Šajchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Mezi hlavní témata jednání budou patřit multilaterální vztahy, obchod a investice, migrace, globální bezpečnost a situace v regionu. Konferenci společně povedou předseda Evropské rady Donald Tusk a egyptský prezident Abd al-Fattáh as-Sísí.

Předseda vlády České republiky se zúčastní pracovní návštěvy Egypta spolu s dalšími vrcholnými představiteli dalších států Evropské unie. V egyptském Šarm aš-Šajchu se v letošním roce uskuteční historicky první summit Evropské unie a Ligy arabských států, který si klade za všeobecný cíl hledání společných řešení na společné otázky. Evropskou unii bude zastupovat předseda Evropské rady Donald Tusk a předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Součástí programu jsou také bilaterální jednání české delegace s africkými partnery.

Summitu v Egyptě letos předcházelo dne 4. února setkání nejvyšších státních představitelů v Bruselu. Klíčovými tematickými oblastmi byla například situace v Sýrii, Libyi či proces nastolení míru na Blízkém východě. Summit v Šarm aš-Šajchu by měl navázat na předchozí jednání a rozvinout témata společných cílů.

Více informací o summitu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…