Premiér Sobotka uctil na Vítkově památku bojovníků za Československo

28.10.2015 16:57

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 28. října 2015 zúčastnil pietního aktu k 97. výročí vzniku Československé republiky na Čestném dvoře Národního památníku na Vítkově.

Premiér Sobotka uctil na Vítkově památku bojovníků za Československo
Foto: vlada.cz
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka se 28. října 2015 zúčastnil pietního aktu k 97. výročí vzniku samostatného československého státu.

Položením věnce uctil památku padlých, kteří se zasloužili o vznik a svobodu samostatného Československa společně s prezidentem ČR Milošem Zemanem, předsedou Senátu PČR Milanem Štěchem, předsedou Poslanecké sněmovny PČR Janem Hamáčkem, ministrem obrany Martinem Stropnickým a dalšími významnými hosty.

„Oslava 28. října se už stala součástí naší národní identity. Je to den, kdy bychom si měli připomínat a promýšlet naše dějiny, kdy bychom měli s hrdostí vzpomínat na ty, kdo se zasloužili o vznik samostatného Československa a kdo bojovali za jeho hodnoty svobody a demokracie a často i obětovali své životy v zápase proti totalitním režimům, které nám ve střední Evropě přineslo dvacáté století. Je důležité připomínat si klíčovou roli Masaryka, Beneše, Štefánika, ale i státotvorný význam našich legií, domácí odboj proti nacismu, hrdinství vojáků na východní či západní frontě druhé světové války nebo třeba statečnost lidí, kteří se postavili proti komunistickému režimu v padesátých letech. To vše podle mého názoru patří k 28. říjnu. Stejně jako věrnost demokratickým, liberálním a humanistickým hodnotám, z nichž Československo vyrůstalo a k nimž se hlásí i dnešní Česká republika,“ uvedl Bohuslav Sobotka. 

Ve večerních hodinách se premiér zúčastní slavnostního večera ve Vladislavském sále Pražského hradu u příležitosti udílení a propůjčení státních vyznamenání ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…