Přes datové schránky bylo odesláno 250 milionů zpráv

28.02.2015 15:12

Počet odeslaných datových zpráv prostřednictvím Informačního systému datových schránek dnes ve 14:23 dosáhl hranice 250 milionů. Stalo se tak po 5 letech a necelých 8 měsících od spuštění datových schránek.

Přes datové schránky bylo odesláno 250 milionů zpráv
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Informační systém datových schránek funguje v České republice od 1. července 2009 a od té doby přináší stále rostoucímu počtu uživatelů bezpečnou a pohodlnou komunikaci, ušetřené peníze a čas.

Zřízení datové schránky je zdarma. Nejjednodušším způsobem je požádat o založení datové schránky na kontaktním místě Czech POINT. Pokud jde o datovou schránku zřízenou ze zákona, o její založení se žádat nemusí, je založena automaticky.

Počet uživatelů stejně jako počet přenesených datových zpráv stále roste. V lednu letošního roku odeslali uživatelé datových schránek rekordní počet datových zpráv, a to přesně 6 612 513 datových zpráv, což je o 171 tisíc zpráv více než v dosud nejúspěšnějším měsíci říjnu 2014.

Rekordní počet zpráv odeslaly nejen orgány veřejné moci, ale rostoucí trend zaznamenáváme především u právnických a fyzických osob. V lednu 2015 bylo 74 % zpráv odesláno ze schránek orgánů veřejné moci a 26 % zpráv ze schránek právnických a fyzických osob a podnikajících fyzických osob.

Datové schránky v číslech:

Uživatelé odeslali celkem již 250 milionů datových zpráv.
Denně odešlou více než 300 tisíc zpráv, měsíčně přes šest milionů.
Celkem již bylo zřízeno přes 630 tisíc datových schránek orgánů veřejné moci, právnických osob, fyzických osob a podnikajících fyzických osob.
Průměrná úspěšnost doručení přihlášením dosahuje 99 %, tzn., že pouze 1 % datových zpráv si uživatelé nepřečtou do deseti dní od dodání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…