Prezident HK ČR Dlouhý ocenil nejlepší absolventy technických oborů na MSV v Brně

04.10.2016 18:59

118 nejlepších absolventů technických studijních oborů dnes obdrželo ocenění z rukou prezidenta Hospodářské komory České republiky Vladimíra Dlouhého.

Prezident HK ČR Dlouhý ocenil nejlepší absolventy technických oborů na MSV v Brně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky

Udílení osvědčení pro nejlepší absolventy se účastnili i náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Koliba a viceprezidenti HK ČR Zdeněk Somr a Bořivoj Minář. Již jedenadvacátý ročník udílení diplomů se uskutečnil v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

„Ocenění má svou váhu a cenu. Mimo jiné dokládá kvalitu a odborné schopnosti studentů pro budoucí zaměstnavatele, což je velmi příhodné při hledání zaměstnání. Absolventi splnili náročné podmínky nejenom v teoretické části studia, ale především v praktické části, kterou právě zaměstnavatelé považují za klíčovou pro uplatnění na trhu práce,“ vysvětlil Dlouhý.

Hospodářská komora ČR se snaží prostřednictvím cen podpořit studenty, jejich znalosti, schopnosti a tím i jejich konkurenceschopnost na trhu práce. Za 21 ročníků udělila HK ČR ocenění již téměř 6 tisícům absolventů z oborů gastronomie, techniky a služeb. Cílem Komory je zvýšit zájem o studium středních odborných škol a podpořit tak české podnikatele a cechy.

„Oblast vzdělávání vnímáme jako důležitou součást úspěchu konkurenceschopnosti České republiky, jako součást úspěšné hospodářské politiky a rozvoje našich průmyslových firem a podnikatelů či živnostníků. Kvalitní vzdělání plodí kvalifikované zaměstnance a těch se právě v dnešní době firmám nedostává,“ doplnil Dlouhý.

Ocenění absolventi obdrželi také Europass - dodatek k osvědčení ve třech jazycích (češtině, němčině a angličtině), který popisuje dosažené vzdělání, znalosti a dovednosti. Tyto dokumenty, které v tištěné i elektronické verzi vydává Národní ústav pro vzdělávání, jehož součástí je také Národní centrum Europass, pomůže absolventům prezentovat se na trhu práce.

Dnešnímu udílení cen absolventům technických oborů předcházelo v minulém týdnu oceňování téměř dvou set absolventů z oblasti gastronomie, které proběhlo na veletrhu For Gastro v Praze. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…