Prezident HK ČR zastupoval český byznys na zasedání Generální rady WCF

26.02.2014 17:35

Prezident Hospodářské komory České republiky (HK ČR) Petr Kužel zastupoval Českou republiku a zájmy jejích byznysmenů na pařížském zasedání Generální rady World Chambres Federation (WCF). Právě prezident HK ČR byl zvolen jedním z dvaceti nových členů z celého světa na další volební období.

Prezident HK ČR zastupoval český byznys na zasedání Generální rady WCF
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Rada projednala celkem 16 bodů, které určují strategické zaměření WCF a její akční program pro další období. Prezident Lynn z Izraelské obchodní komory navrhl diskutovat o přijetí charty práv podnikatelů. Tento návrh vzbudil nemalý zájem z řad byznysmenů, kteří cítí velký tlak vlád spíše na podporu zaměstnanců. V rámci jednání však bylo řečeno, že je rovněž nezbytně nutné podporovat i zaměstnavatele, kteří vytváří pracovní místa, a to společně s podporou dobrého a vyváženého vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

Generální rada WCF, která má zástupce z více jak 100 zemí světa, rovněž na svém zasedání přijala závěry ze zprávy o G20 a větší aktivitě světového hnutí komor. Byly řečeny priority WCF, kterými jsou investice, infrastruktura, vzdělávání, tvorba pracovních a podnikatelských příležitostí, boj proti korupci, či výzva komorám prosadit zájmy podnikatelů na ekonomickém fóru. Dále bylo jednáno o zapojení komor do mezinárodních platforem v rámci pomoci a podpory světovému malému a střednímu podnikání, a to společně s rozvojem tvz. „místních partnerství“ mladých podnikatelů s komorami. Právě zástupci jednotlivých národních komor prostřednictvím výboru WCF jsou těmi, kteří zajišťují pravidelné podávání informací společně s přípravou řešení pro MSP, jež jsou základní páteří desítek světových ekonomik.

Bývalý prezident Eurochambres Alessandro Barberis, který je zmocněncem Světového kongresu komor v Turíně pro rok 2015, představil novinky týkající se přípravného procesu kongresu. Prezentovány byly i přípravy na světovou výstavu  Expo 2015 v Miláně, které se účastní 142 zemí z celého světa a vystavovatelé zde obsadí více jak 150 tisíc metrů čtverečních výstavní plochy.

Rada dále jednala o problému zdravotně postižených. Vyslechla zástupce komor z jednotlivých zemí a debatovala o hospodářských vztazích s Čínou, Japonskem a Ugandou.

Účastníci jednání se závěrem shodli na důležitosti propagace práce národních komor a WCF, to vše ve prospěch podnikání i vlád a popularizace celosvětového komorového dění a podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…