Prováděcí program kulturní, školské a vědecké spolupráce mezi Egyptem a ČR

12.12.2014 16:52

Dnes byl v Nostickém paláci v Praze, sídle Ministerstva kultury, slavnostně podepsán Prováděcí program kulturní, školské a vědecké spolupráce mezi Egyptskou arabskou republikou a Českou republikou na léta 2014 – 2017.

Prováděcí program kulturní, školské a vědecké spolupráce mezi Egyptem a ČR
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Za českou stranu podepsala dokument 1.náměstkyně ministra kultury Kateřina Kalistová a za egyptskou stranu velvyslanec Egyptské arabské republiky v České
republice, J.E. Mohamed Abdel Hakam. Podpisu a jednání byli dále přítomni zástupci ministerstva školství a ministerstva zahraničí České republiky.

Egyptský velvyslanec zdůraznil, že jeho vláda vítá hlubší kulturní a školskou spolupráci a je hrdá na intenzivní kontakty s českými experty v mnoha oborech.
Zároveň poznamenal, že podpis této významné dohody je jeho posledním významným aktem v pozici egyptského velvyslance v České republice.

1.náměstkyně ministra kultury Kateřina Kalistová informovala egyptskou stranu o zájmu české strany na intenzivnější účasti egyptských uměleckých souborů,
divadelních, scénografických v České republice. Zmínila letošní úspěšnou premiérovou účast egyptského souboru El-Ghaba na Mime Fest Polička 2014.

Za velmi významnou označili oba představitelé vědeckou expedici egyptologů z Českého egyptologického ústavu FF UK, která zaznamenala další úspěch na poli archeologického výzkumu, odkrytí zapečetěného sarkofágu.

Zástupkyně Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy zdůraznila význam studentské výměny mezi Českou republikou a Egyptskou arabskou republikou a
přivítala, že podepsaný Prováděcí program zahrnuje rovněž podmínky pro tyto studentské výměny.

Představitelka Ministerstva zahraničních věcí poděkovala odcházejícímu egyptskému velvyslanci za skvělou spolupráci na poli bilaterálních vztahů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…