ŘSD: Odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný

27.11.2016 12:16

Produkční pořadu Otázky Václava Moravce zakazují vystoupit zástupci Ředitelství silnic a dálnic k tématu dostavby dálnice D8.

ŘSD: Odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Produkce pořadu zdůvodňuje svůj zákaz tím, že vyslaný zástupce ŘSD není dostatečně zodpovědný za dálniční stavby. Vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí ŘSD Jan Rýdl je připravený na plánovanou diskusi a pověřen generálním ředitelem ŘSD účastí v pořadu. O tomto pověření a potvrzení účasti zástupce ŘSD byla produkce pořadu dopředu informována. Pokud jde o věcnou diskusi, pak nevidíme jediný racionální důvod, proč vystoupení v pořadu zakazovat konkrétnímu zaměstnanci ŘSD nebo si klást dodatečné podmínky a hrozit, že produkce ponechá židli ve studiu prázdnou a moderátor uvede, že ŘSD se odmítlo pořadu zúčastnit. Stejně tak nekorektní je avizovat pozvání generálního ředitele ŘSD, který účast v pořadu nepotvrdil.

S takovým bezprecedentním přístupem produkce nemůžeme souhlasit a odmítáme, aby produkční hodnotili, kdo je nebo není dostatečně zodpovědný či snad zda někdo za ŘSD může nebo nemůže veřejně vystupovat. Dopředu jsme uvedli, že v daném termínu se všichni zaměstnanci přímo zapojení do dokončení a zprovoznění D8 nemohou pořadu účastnit a nabídli jsme alternativní termín. Česká televize tento návrh neakceptovala a trvala na tom, že téma D8 bude vysílat právě v neděli 27. listopadu. Proto je Jan Rýdl připraven plnohodnotně zastoupit generálního ředitele ŘSD v pořadu Otázky Václava Moravce a věcně a srozumitelně divákům vysvětlit realizaci stavby D8 0805 Lovosice - Řehlovice, což dělá v posledních týdnech opakovaně pro jiné zpravodajské a publicistické pořady České televize. Produkce OVM si samozřejmě může vybírat hosty, ŘSD ale má mít možnost zvolit si v danou chvíli vhodného zástupce, který bude instituci reprezentovat.

K tématu D8 byla v tomto týdnu uspořádána prohlídka stavby pro zástupce médií, generální ředitel ŘSD v pondělí odpovídal na dotazy novinářů k dostavbě, ve čtvrtek ve 12 hodin k tématu hovořil živě v rozhovoru pro Radiožurnál a účastnil se v pátek ranního vysílání ČT 24, kde taktéž popisoval stav prací, které vedou k otevření zbývající části dálnice 17. prosince. Žádná jiná stavba nebyla v poslední době tak sledována a rozhodně se nevyhýbáme odpovídání na jakékoliv dotazy. Generální ředitel i další zástupci ŘSD jsou připraven se Otázek Václava Moravce zúčastnit v jiném termínu. Nemohou být ale produkcí nuceni, aby se dostavili v jednom jediném datu bez možnosti domluvy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…