Radio Wave Stimul festival přiveze do Prahy Simian Mobile Disco!

31.08.2014 10:50

Radio Wave Stimul festival v listopadu uvítá poprvé v České republice analogové DJské komando Simian Mobile Disco. Hvězdy britské klubové scény vystoupí v pátek 14. listopadu 2014 v pražské MeetFactory, kde představí svojí novou desku Whorl. Další jména festivalu budou zveřejněna během následujících týdnů.

Radio Wave Stimul festival přiveze do Prahy Simian Mobile Disco!
Foto: Český rozhlas
Popisek: Radio Wave

V polovině nulté dekády začalo londýnské duo James Ford a Jas Shaw míchat taneční elektroniku s rockovým soundem a s alby Attack Decay Sustain Release či Temporary Pleasure pomohlo odstartovat současný comeback dance music. Od té doby Simian Mobile Disco servírují vysokooktanové hity, skvělé desky i báječné koncertní show, které díky použití analogových nástrojů mají daleko k chladným DJským setům.

James Ford a Jas Shaw se potkali v rockové kapele Simian založené na přelomu tisíciletí kvartetem studentů v Manchesteru. Formace stihla vydat dvě desky, ale slávy se dočkala až posmrtně v roce 2006 díky remixu We Are Your Friends od tehdy začínajících Justice. Tehdy už z trosek skupiny povstali Simian Mobile Disco jako čistě taneční projekt a se singlem Hustler si zapsali první hitový zářez. Následující album Attack Decay Sustain Release (2007) zapadlo do zuřící vlny nu-rave a těžilo z analogového purismu i míchání house a rocku. Na druhém albu Temporary Pleasure hostují třeba Alexis Taylor z Hot Chip či Beth Ditto z Gossip.

V novém tisíciletí se Simian Mobile Disco vrhli na techno a s kompilací Delicacies vypustili stejnojmenný vlastní label i klubovou noc Delicatessen. Třetí deska Unpatterns z roku 2012 je návratem k jejich charakteristickému eklektickému soundu. Polovina kapely James Ford je jedním z nejvyhledávanějších producentů současnosti a prsty má v úspěšných deskách Klaxons, Peaches nebo Arctic Monkeys. Svoje zatím poslední album Whorl natočili SMD na intimním koncertě v národním parku Joshua Tree a svůj minimalistický opus vydávají letos v září.

http://youtu.be/Ylu0ybj7DIg
http://youtu.be/7ycnjVnqKgg

Předprodej za 390,- přes SMSticket, nebo v síti Ticketpro, Ticketstream a v MeetFactory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

7:44 HZS ČR: Letecké hašení bude v budoucnu zajišťovat šest nových vrtulníků

Jedním z výsledků jednání Vlády České republiky v úterý 30. dubna 2024 bylo schválení rámcového prog…