Reakce HK ČR na včerejší TK ERÚ

08.07.2014 15:00

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) reaguje na vystoupení předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové v rámci včerejší tiskové konference.

Reakce HK ČR na včerejší TK ERÚ
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

V souvislosti s vyjádřením předsedkyně ERÚ k postupu HK ČR při vyjednávání pravidel čtvrtého regulačního období, kdy jako své zástupce na vyjednávání s ERÚ vyslala zaměstnance RWE a Net4gasu uvádíme následující:

HK ČR i přes velmi krátký časový horizont zpracovala připomínky k Návrhu vyhlášky o způsobu regulace cen a postupech pro regulaci cen v plynárenství, které v rámci řádného termínu odeslala. První termín pro vypořádání připomínek byl ze strany ERÚ zrušen. O náhradním termínu jsme byli informováni narychlo s upozorněním, že v případě neúčasti na jednání nebudou naše připomínky zohledněny. I přesto se zástupci HK ČR (jako jediní) tohoto jednání zúčastnili. 

HK ČR ve světle uvedeného považuje za nutné upozornit, že zmiňovaní zástupci společností RWE a Net4gas jsou představiteli člena HK ČR Českého plynárenského svazu a současně členy energetické sekce při HK ČR jako oficiálního poradního orgánu představenstva. Z tohoto důvodu nepovažujeme za překvapivé, že právě tito zástupci při vypořádání připomínek reprezentují stanoviska Hospodářské komory České republiky, které byly oficiálně schváleny energetickou sekcí a nejvyšším vedením HK ČR.

Jsme si dobře vědomi toho, že legislativa týkající se energetiky musí být vyvážena tak, aby byli zohledněni nejen energetičtí producenti, ale i spotřebitelé. Takové procedury, které přihlížejí zájmům všech našich členů, HK ČR standardně uplatňuje a hodlá tak postupovat i do budoucna. Rovněž doufáme, že v podobných případech ERÚ zvolí systematičtější přístup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…