Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v rámci modernizace dva nadjezdy přes dálnici D1

08.10.2016 20:50

Minulou sobotu zprovoznilo Ředitelství silnic a dálnic dva nadjezdy přes dálnici D1. Jedná se o most přes dálnici na Veselce na silnici II/125 Vlašim – Kácov, který byl zprovozněn o půl roku dříve a dále o most na lesní cestě u obce Střechov, který ŘSD zprovoznilo dokonce s ročním předstihem.

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo v rámci modernizace dva nadjezdy přes dálnici D1
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jedná se tedy o další dvě stavby, které se ŘSD podařilo zprovoznit před plánovaným termínem.

S předstihem již byla ukončena oprava dálnice D1 v km 220,2 až 229,5, kdy byl z důvodu konání MOTO GP očekáván zvýšený provoz a možnost jízdy dvěma pruhy v obou směrech tak značně ulevila všem řidičům.

Předčasně byla uvedena do provozu také dálnice D5 mezi Cerhovicemi a Mýtem. Doba trvání vlastní opravy vozovky obou jízdních pásu dálnice byla zkrácena o šest týdnů.

S předstihem se podařilo dokončit také opravu obchvatu Vodňan, která skončila o tři týdny dříve, než bylo naplánováno.

„Ředitelství silnic a dálnic se vždy snaží zkrátit dobu oprav na minimum. Prioritou je pro nás ovšem kvalita odvedené práce a urychlení tak není vždy možné. V případech, kdy se nám zkrácení podařilo, bych rád poděkoval našim zaměstnancům i příslušným zhotovitelům, bez jejichž přičinění by urychlení prací nebylo možné. Veřejnosti mohu slíbit, že o zkracování uzavírek budeme usilovat i nadále“, okomentoval zrychlování oprav generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

"Do oprav a modernizací dálnic a silnic prvních tříd dáváme v letošním roce rekordních 12 miliard korun a ve stejném tempu budeme pokračovat i v příštím roce. Musíme teď dohnat dluh z předchozích let, kdy se do silnic skoro neinvestovalo. Chápu, že je spousta řidičů rozzlobených a omlouvám se jim za komplikace, ale věřím, že brzy pocítí, že se po dálnicích bude jezdit bezpečněji a mnohem lépe než doposud. Kde to jde, snažíme se uzavírky co nejvíce zkrátit. Už nyní vyžaduji, aby se pracovalo na opravovaných úsecích minimálně sedm dní v týdnu, a snažím se přimět stavební firmy, aby opravovaly ve dvou směnách," konstatoval ministr dopravy Dan Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

16:46 Ombudsman: Žádost o důchod s detektivní zápletkou - šetření až do složek StB

Šetření v případě českého seniora žijícího v USA se změnilo v pátrání po důkazech, které by České sp…