Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2017

14.12.2016 15:53

Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2017 byl zpracován v souladu s ustanovením § 8, odst. 1, písm. b) zákona č. 484/1991 Sb., o Českém rozhlasu.

Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2017
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Do rozpočtu na rok 2017 byly zapracovány všechny organizační změny realizované v roce 2016, personální plán na rok 2017, požadavky na naplnění vysílacího schématu jednotlivých stanic Českého rozhlasu, plánovaný počet evidovaných rozhlasových přijímačů včetně propočtu výnosů z rozhlasových poplatků, předpoklad výnosů realizovaných podnikatelskou činností, propočet potřebných režijních nákladů k zajištění provozu Českého rozhlasu a plán investičních výdajů.

Rozpočet na rok 2017 plně zabezpečuje vysílání všech celoplošných, speciálních i regionálních stanic Českého rozhlasu.

Rozpočet Českého rozhlasu na rok 2017 je sestaven jako vyrovnaný se shodným objemem nákladů a výnosů ve výši 2 236,3 mil. Kč.

V předkládaném rozpočtu není zahrnuta žádná finanční rezerva. Potenciální vícenáklady, resp. krytí mimořádných potřeb vzniklých v roce 2017, bude primárně hrazeno úsporami vytvořenými racionalizačními opatřeními v programových i servisních divizích během roku a řešeno případnou realokací plánovaných finančních prostředků.

Do plánovaných nákladů byly zakalkulovány rozvojové projekty Českého rozhlasu, především provoz nového Centra dopravních informací, zřízení postu zahraničního zpravodaje v Číně, posílení rozpočtu Nových médií, Výroby a hlavních stanic Českého rozhlasu – Radiožurnálu a Dvojky, ale i navýšení prostředků na vývoj nových formátů (v tzv. Kreativním HUBu). Meziročně jsou výrazně navýšeny i náklady na digitalizaci vysílání Českého rozhlasu, která je však plně hrazena z prostředků účelového fondu.

Na rok 2017 byl sestaven investiční plán ve výši 125 mil. Kč.

Mezi hlavní investiční akce příštího roku patří:

V oblasti rozhlasové a výpočetní techniky jde zejména o akce: dokončení implementace vysílacího systému Dalet Plus včetně obnovy jeho centrální infrastruktury, rekonstrukce publicistických technologií, nový redakční systém (náhrada za stávající systém iNews), DMS – systém pro zveřejňování smluv a jeho integrace na systémy používané v rámci ČRo, obnova síťové infrastruktury a nákup přenosových vozů s digitálním záznamem.

Další významnou oblast investičních akcí představují stavební investice, kterými jsou v roce 2017 zejména: rekonstrukce studiového komplexu ČRo Brno, rekonstrukce klimatizace a vytápění v budově Římská 15, modernizace technologií a vybudování multifunkčního dohledového centra rovněž v budově v Římské 15 a rekonstrukce výrobních a vysílacích pracovišť ČRo Plus.
V neposlední řadě se na rok 2017 plánuje nákup hudebních nástrojů pro SOČR, nákup licencí především pro hudební tvorbu a technologická a uživatelská modernizace aplikace iRadio.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…