SAAB nově s karosérií od finské Ruukki

29.01.2014 17:31

Švédská společnost National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs), která obnovila výrobu legendárních vozů SAAB, spojila síly s finským výrobcem speciálních ocelí Ruukki. Mimo jiné půjde o dodávky ultra pevné tvarovatelné oceli Litec a další klíčové komponenty zpracování vozu.

SAAB nově s karosérií od finské Ruukki
Foto: red
Popisek: SAAB 9-3 Aero Sedan

Nové automobily Saab vyjíždí z továrny v Trollhätenu již od 2. prosince loňského roku. Ve světě vysoce ceněný model 9-3 je pod novým vlastníkem nyní zpátky ve výrobě a v Nevs se chystají představit svůj první elektromobil v tomto roce.

Společnost Nevs si pro nový projekt jako jednoho ze svých partnerů zvolila Ruukki.

 „Je skvělé, že můžeme být součástí vzkříšení jedné z nejznámějších švédských značek,“ říká viceprezident divize speciálních ocelí Ruukki Thomas Hörnfeldt. „Díky pružnosti výrobních kapacit a krátkým dodacím lhůtám dokážeme rychle reagovat na požadavky SAABu,“ dodává.

Firma bude dodávat především ocelové komponenty z vysokopevnostní oceli Litec pro konstrukce nových modelů SAAB 9-3.

„Tvárné vysokopevnostní oceli Litec jsou téměř čtyřikrát pevnější než běžné tvarovatelné oceli a mají vysokou schopnost absorbovat energii a průniky do kabiny vozu v případě srážky,“ vysvětluje Jonas Adolfsson, produktový manažer Ruukki z divize Automotive.

„S ultra pevnou ocelí je možné snížit tloušťku materiálu a tím získat lehčí vozy s nižší spotřebou paliva ale stejnými bezpečnostními parametry. V Ruukki se soustředíme na vývoj materiálů a jejich aplikaci tak, abychom splnili požadavky lehkých energeticky nenáročných vozů.“

Pro dodavatele do automobilového průmyslu je stejně důležitý přístup k zakázce, jako použitý hardware. Aby tuto zakázku bylo možné optimálně zvládnout, sestavila společnost Ruukki tým specialistů, kteří ví, co zákazníci potřebují a umí sami přicházet s novými nápady.

„Úzká spolupráce s našimi zákazníky a partnery je důležitou součástí naší firemní filosofie,“ říká Thomas Hörnfeldt. „Můžeme přispět především nalezením nejlepšího způsobu použití oceli tak, abychom vyvinuli produkt s dokonalými vlastnostmi,“ dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…