SČS: Cenu Spokojený zákazník Moravskoslezského kraje získalo celkem 19 podnikatelů

03.11.2022 8:24 | Tisková zpráva

Dne 2. listopadu 2022 byly na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje slavnostně vyhlášeny výsledky 21. ročníku ceny „Spokojený zákazník Moravskoslezského kraje“.

SČS: Cenu Spokojený zákazník Moravskoslezského kraje získalo celkem 19 podnikatelů
Foto: konzument.cz
Popisek: Sdružení českých spotřebitelů - logo

Národní cenu zde v sedmi kategoriích (Výroba a prodej potravin a nápojů, Výroba a prodej obuvi, oděvů a textilií, Služby osobní péče, Autodoprava a související služby, Stravování, pohostinství, ubytovací služby a cestovní ruch, Sportovní činnost, hobby a volný čas a Vzdělávání, sociální péče a zdravotnické služby) získalo celkem 19 podnikatelů, jejichž jmenovitý přehled je uveden v příloze této tiskové zprávy. Velká většina z nich se přitom řadí do kategorie drobných živnostníků nebo malých a rodinných firem a více než 63 procent z nich zaměstnává méně než deset lidí.

Udělení cen proběhlo pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondráka, CSc. a s podporou Moravskoslezského kraje. Ceny předával 1. náměstek hejtmana Ing. Jakub Unucka, Ph.D., MBA.

„Zákazníkům může toto ocenění zaručit, že budou s nákupem nebo službou spokojení. Pro jeho držitele je pak známkou, že svůj byznys dělá dobře a poctivě. Doufám, že povzbudí v této těžké době nejen ty oceněné, ale i ostatní podnikatele v Moravskoslezském kraji,“ řekl 1. náměstek hejtmana Jakub Unucka.

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

„Jsme rádi, že v tomto nelehkém období můžeme veřejnost upozornit na podnikatele v Moravskoslezském kraji, které vysoké očekávání spotřebitelů naplňují, a že nás Moravskoslezský kraj i letos v tomto úsilí podpořil. A věřím také, že si k dnes oceněným firmám najdou cestu další spokojení zákazníci z celé ČR,“ uvedl za SČS během slavnostního vyhlášení koordinátor celé akce Viktor Vodička.

Cenu Spokojeného zákazníka uděluje SČS na základě skutečnosti, že subjekt, který toto ocenění získal, poskytuje své produkty a služby v souladu s vysokým očekáváním spotřebitele, a to nejen s přihlédnutím k?jejich bezpečnosti a kvalitě, ale i s přihlédnutím k inovacím a neustále se zvyšujícím nárokům samotných spotřebitelů.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů i dalších nevládních organizací. Návrhy na přiznání ceny jsou přitom vždy podrobeny přezkoumání v hodnotící komisi, která byla v Moravskoslezském kraji ustavena již v roce 2001 a jejímž předsedou je pan Ing. Tomáš Gebauer, vedoucí odboru vnitra a krajský živnostenský úřad.

Od prvního vyhlášení ceny Spokojeného zákazníka bylo takto do dnešního dne jen v Moravskoslezském kraji uděleno již celkem 267 ocenění. Bližší informace o udělování a metodice ceny, stejně jako o krajích a kategoriích, v nichž je vyhlašována, jsou k dispozici na stránkách Sdružení českých spotřebitelů ZDE anebo na rozcestníku ZDE.

Seznam oceněných subjektů

tabulka

tabulka

tabulka

Sdružení českých spotřebitelů, z. ú. (SČS), si klade za cíl hájit oprávněná práva a zájmy spotřebitelů v České republice a na vnitřním trhu EU, přičemž vyzdvihuje především preventivní stránku jejich ochrany: „Jen poučený spotřebitel se dokáže účinně hájit“. SČS přispívá ke kultivaci podnikatelského a konkurenčního prostředí a působí v řadě oblastí včetně standardizace, podpory kvality a bezpečnosti průmyslového zboží, potravin i služeb, a to včetně služeb finančních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…