ŠKODA nabízí nově tříletou garanci na zimní pneumatiky

06.10.2013 18:00

Zákazníci, kteří si u autorizovaného obchodníka v síti ŠKODA koupí nová kompletní zimní kola, k nim nově získají také bezplatnou tříletou záruku ŠKODA Pneugarance.

ŠKODA nabízí nově tříletou garanci na zimní pneumatiky
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Ta zahrnuje garanci kryjící poškození a výrobní vady s možností poměrného proplacení zůstatkové hodnoty v závislosti na aktuálním opotřebení pneumatik. ŠKODA Pneugarance je nejprve zavedena na českém a slovenském trhu. Další trhy značky ŠKODA budou následovat.

V nadcházejícím zimním období se množí případy najetí do výmolu, díry, na kámen nebo na obrubník ukrytý ve sněhu, břečce nebo ledu. Výsledkem mnohdy bývají nečekané výdaje majitele vozidla, spojené s nákupem nových pneumatik. Zákazníci, kteří zakoupí kompletní zimní kola u obchodníků značky ŠKODA, se první tři roky od zakoupení nemusí obávat nenadálých výdajů. ŠKODA Pneugarance se v případě neopravitelného poškození pneumatiky postará o krytí vzniklé škody. Plnění lze využít také v případech, kdy poškození pneumatiky vzniklo nepozorností řidiče.

Výše záručního plnění se řídí zůstatkovou hodnotou a původní kupní cenou poškozené pneumatiky. „Záruka uhradí zpravidla 30 až 70 procent hodnoty nové pneumatiky,“ říká Karel Starý, vedoucí poprodejních služeb ŠKODA AUTO Česká republika. Pokud se vůz v důsledku poškození pneumatiky stane nepojízdným a řidič je držitelem doživotní záruky mobility, uhradí záruka i náklady na odtah.

Záruka nekryje poškození vzniklá na zaparkovaném voze v důsledku vandalismu. Předpokladem pro uplatnění záruky je navíc i zakoupení nové zimní pneumatiky u autorizovaného obchodníka ŠKODA. Nově zakoupená pneumatika automaticky získává novou tříletou záruku.

Od 1. září 2013 rozšířila česká automobilka sortiment zimních pneumatik o značku Pirelli. Zákazníci značky ŠKODA si tak při koupi zimních pneumatik budou moci vybrat z nabídky osmi značek: Bridgestone, Continental, Michelin, Pirelli, Barum, Kleber, Nokian a Semperit.

V České republice jsou v období od 1. listopadu do 31. března zimní pneumatiky předepsané legislativou v případě nepříznivých povětrnostních podmínek. Při porušení této povinnosti hrozí pokuta do výše 2.500 Kč. Zákonem předepsaná minimální hloubka dezénu u zimních pneumatik je čtyři milimetry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…