SSŠVT se dočkala zateplení i snížení energetické náročnosti

08.01.2014 15:44

Žáci i kantoři Soukromé střední školy výpočetní techniky (SSŠVT) na pražském Proseku, která patří mezi nejvýznamnější IT školy v Česku, jsou na zimu plně připraveni. Budovy, které má v pronájmu od ZŠ Litvínovská 500 a 600, totiž před mrazy prošly zásadní rekonstrukcí. Celková hodnota projektu, jehož cílem je snížení energetické náročnosti budov, činí zhruba 24 milionů korun. Ve škole průběžně přibývají i nové stroje. SSŠVT je mezi „ajťáky“ známá zejména právě díky nejmodernějšímu softwarovému a hardwarovému vybavení.

SSŠVT se dočkala zateplení i snížení energetické náročnosti
Foto: SSŠVT
Popisek: Soukromá střední škola výpočetní techniky NEPOUŽÍVAT

Neopravené škole se blýsklo na lepší časy.  SSŠVT nedbá jen na modernizaci vybavení, které je na úrovni českých škol špičkové, ale i na životní prostředí. Dočkala se tolik potřebného zateplení budovy.  „Naše škola se do nové zimy oblékla do nového kabátu v podobě zateplení budovy a nová fasáda,“ potvrdil Martin Vodička, ředitel SSŠVT.

Předmětem podpory je realizace úspor ve dvou objektech ZŠ na Praze 9. Konkrétně ZŠ Litvínovská 500 a ZŠ Litvínovská 600. Navrhované opatření spočívá v zateplení obvodových stěn a zateplení střech obou budov. Realizace tohoto projektu dojde ke snížení emisí CO2 o cca 287 t/rok a k úspoře energie cca 2909 GJ/rok. Celková výše nákladů byla vyčíslena na zhruba 24 milionů korun. Projekt je spolufinancován Evropskou unií – Fondem soudržnosti, jež poskytl 20,5 milionu korun. Dále Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí s dotací ve výši 1,2 milionu korun. Příspěvek školy činil přitom 2,4 milionů korun.

Nové stroje

Kromě nákupu nových počítačů SSŠVT modernizuje průběžně i softwarové vybavení. Studenti mají k dispozici nový software pro většinu předmětů. Přibylo například 26 kusů počítačů Dell Precision T3600, dále 17 kusů LCD monitorů AG Neovo U23. Studenti také pracují s nejnovějším softwarovým vybavením MS Office 2013, MS Visual Studio 2012, Adobe Production Premium 6.0, AutoCAD 2014 či VMware Workstation 9.0.

Kvalita vybavení i pedagogů stále vede

Ve škole je vybavení od společností Dell a Cisco, které každým rokem škola upgraduje a rozšiřuje. Software pro virtualizaci, kdy pomocí virtuálních stanic a serverů na operačních systémech Windows a Linux student simuluje problémy z praxe. Dále grafické programy pro zpracování fotografií, videa a tvorbu animací od společnosti Adobe. Navíc letos SSŠVT opět nakoupila novou počítačovou učebnu plnou špičkové výpočetní techniky a škola investovala v nedávné minulosti 500 tisíc korun do vybavení fyziky. Výrazným kladem školy je dlouholetá tradice a kvalita pedagogů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Nutno podotknout, že na škole se pořádají i nejrůznější sportovní a kulturní akce.

O Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha (SSŠVT)

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: grafické systémy a tvorba webových stránek, správa počítačových sítí, programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS. Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…