SÚKL: Prohlášení ke kontrole Ministerstva zdravotnictví

23.09.2018 12:24

Státní ústav pro kontrolu léčiv přijal opatření ke zjištěním z kontroly Ministerstva zdravotnictví. Nedostatky, které ústavu ministerstvo vytklo, byly odstraněny zejména vydáním aktualizovaných interních předpisů. Do budoucna by se tak stejná pochybení již neměla opakovat.

SÚKL: Prohlášení ke kontrole Ministerstva zdravotnictví
Foto: SÚKL
Popisek: SÚKL

Žádosti o notifikaci zdravotnických prostředků, u nichž vypršela lhůta pro zpracování, vyřizuje lékový ústav průběžně. Na základě závěrů analýzy stanovil takové postupy, aby byla minimalizována možná rizika pro jejich uživatele. Zároveň byla nastavena nová kritéria s cílem dosáhnout vyřizování podaných žádostí v zákonném termínu.

„Zavedli jsme průběžnou kontrolu procesu správních řízení. Nástroj, který jsme pracovně nazvali monitoring interních lhůt, zaručí, že bude-li dodržen termín náš, vnitřní, bude možné splnit i lhůtu zákonnou. Zároveň chceme více aktivně komunikovat s žadateli. Věřím, že pravidelná školení a konzultace zlepší kvalitu předkládané dokumentace a zefektivní práci ústavu,“ říká ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Irena Storová.

Opakovat by se neměly ani chyby při zadávání veřejných zakázek, a to především díky aktualizaci interních předpisů. Nové postupy garantují vyšší míru kontroly a pečlivosti při výběru.

„Vítám, že ministerstvo provedlo kontrolu dvou předešlých let a že se tak mohu hned od začátku svého nástupu do funkce soustředit na procesy, které si zaslouží nápravu a zefektivnění. Jak jsem uvedla již dříve, zajištění vysoké odbornosti SÚKL, řešení otázky délky správních řízení u inovativních léčivých přípravků nebo problematika vyřizování žádostí o notifikaci zdravotnických prostředků jsou jedny z mých hlavních priorit,“ dodává Storová.

Státní ústav pro kontrolu léčiv nyní zpracovává písemnou zprávu ke zjištěním z kontroly, Ministerstvu zdravotnictví ji předá ve stanoveném termínu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…