SŽDC dokončila opravu nádraží ve Štěpánově

20.09.2017 16:37

SŽDC dnes slavnostně ukončila opravu nádraží ve Štěpánově. Součástí stavby byla i úprava nevyužívaných prostor nebo čekárny pro cestující. Kompletní opravou prošlo také zastřešení budovy a změnilo se i původní značení stanice. SŽDC vynaložila do opravných prací 3,3 milionu korun. Státní organizace připravuje jen v Olomouckém kraji v následujících pěti letech revitalizace či opravy téměř padesátky nádraží.

SŽDC dokončila opravu nádraží ve Štěpánově
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Železniční stanice ve Štěpánově prošla v letech 2002–2004 kompletní rekonstrukcí, součástí prací byla i samotná výpravní budova. Po roce 2008, kdy zde skončila služba výpravčího, se zároveň uzavřela pokladna. V následujících letech nevyužívaná budova bohužel chátrala. Loni projevila zájem o využití prostor výpravní budovy obec, SŽDC proto zařadila její úpravy mezi prioritní stavební akce v letošním roce.

Původní výpravní budova pochází z roku 1845 a v průběhu let se postupně rozšiřovala. Zachovala si však původní architektonický ráz drážní budovy postavené z režného zdiva, které v obvodu dráhy lépe odolávalo povětrnostním vlivům a bylo méně náročné na údržbu.

„V letošním roce realizovala SŽDC ve Štěpánově opravu elektroinstalace, vytápění, veřejných toalet a sanaci proti zemní vlhkosti. Kompletní opravou prošlo zastřešení budovy, konkrétně se jednalo o výměnu střešní krytiny, klempířských prvků či opravu porušených prvků krovu a střešního bednění. Úpravou prošly také nevyužívané prostory v přízemí včetně čekárny pro cestující,“ vyjmenovává náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola. Původní označení stanice nahradilo nové s využitím moderních LED technologií; jedná se o ověřovací provoz moderního systému osvětlení názvů železničních stanic. Celková výše opravných prací činí 3,3 mil. Kč.

SŽDC jedná se zástupci obce o možném využití nádraží pro zájmovou volnočasovou činnost obyvatel, další prostory nabídne ke komerčnímu využití. Současně se dohodla s obcí na znovuotevření čekárny pro cestující.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …