SŽDC ukončila první tendr s využitím metodiky HEV

18.02.2019 13:46

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) úspěšně ukončila historicky první tendr s využitím metodiky SFDI pro hodnocení ekonomické výhodnosti (HEV), odvozené mimo jiné z metody Best Value Approach. Stalo se tak v případě smlouvy na realizaci veřejné zakázky Rekonstrukce mostu v km 80,083 trati Lovosice – Česká Lípa (Zahrádky), kterou uzavřela s firmou STRABAG Rail.

SŽDC ukončila první tendr s využitím metodiky HEV
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Metoda Best Value Approach byla vyvinuta před více než 20 lety v USA a v posledních letech se těší velkému zájmu zejména v Nizozemí a Norsku.

Zadávacího řízení SŽDC se zúčastnilo sedm uchazečů. Vedle nabídkové ceny SŽDC hodnotila odbornou úroveň uchazečů a identifikaci rizik projektu včetně návrhu opatření k jejich eliminaci. Hlavní stavbyvedoucí byl rovněž povinen prokázat své schopnosti a dovednosti prostřednictvím osobního pohovoru.

SŽDC i tímto krokem pokračuje ve snaze vybrat zkušené dodavatele splňující nastavená kritéria a standardy, jež jsou základem bezpečného a kvalitního plnění a dokončení díla. Manažer infrastruktury bude tento nový způsob soutěžení v budoucnu využívat pro některé konkrétní stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

13:04 Nadace ČEZ a Oranžové kolo na Zahájení lázeňské sezony v Teplicích

Poslední květnový víkend patřil v Teplicích nejen slavnostnímu Zahájení 870. lázeňské sezony, ale i …