Senát: Uskuteční se udílení cen Společnosti pro vědu a umění

21.05.2017 22:10

Plán akcí v Senátu v týdnu od 22. května:

Senát: Uskuteční se udílení cen Společnosti pro vědu a umění
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 22. 5.

17.00

Valdštejnská zahrada

Vystoupení Academic Quartet v rámci Kulturního léta

Pod záštitou senátorky Evy Sykové se uskuteční ve Valdštejnské zahradě koncert souboru Academic Quartet. Mladí umělci zahrají například skladby W. A. Mozarta či F. Mendelssohna-Bartholdhyho. Kompletní seznam koncertů Kulturního léta Senátu je k dispozici zde.

Úterý 23. 5.

9.30

Jednací sál, recepce A

Konference „Národní den klinických hodnocení“

Pod záštitou Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku se koná odborná konference zaměřená na klinické studie. Na programu bude například otázka významu klinických studií pro vybrané pacienty či vývoj klinických hodnocení do budoucna. Na konferenci vystoupí jak přední odborníci z lékařského prostředí, tak i zástupci zainteresovaných institucí, mezi jinými Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Program konference je k dispozici na webu. Akreditace medií na adrese davidovae@senat.cz.

15.00

Hlavní sál, recepce C2

Udílení cen Společnosti pro vědu a umění v Praze

V Hlavním sále Valdštejnského paláce budou tradičně předány ceny Společnosti pro vědu a umění, jimiž jsou každoročně oceňováni reprezentanti různých uměleckých i vědních oborů. Slavnostní udílení se koná pod záštitou Stálé komise Senátu pro krajany žijící v zahraničí. Akreditace medií na adrese davidovae@senat.cz.

Středa 24. 5.

10.00

Zasedací místnost č. 352, recepce C2

7. schůze Výboru pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice

Členové Výboru pro vzdělání, vědu, kulturu, lidská práva a petice projednají mezi jinými návrh zákona o státních svátcích či novelu zákona o Veřejném ochránci práv. Podrobnější program je dostupný zde. Zasedat budou také další senátní výbory. Kompletní informace o termínech a náplni jejich jednání jsou dostupné na webových stránkách Senátu.

Čtvrtek 25. 5.

10.00

Hlavní sál, recepce C2

Slavnostní setkání u příležitosti 60. výročí založení Českého svazu chovatelů

Pod záštitou předsedy Senátu Milana Štěcha se uskuteční setkání Českého svazu chovatelů, a to při příležitosti 60. výročí založení svazu. Vybraným chovatelům zvířat budou předána ocenění za dlouhodobé chovatelské zásluhy. Akce se zúčastní také předseda vlády Bohuslav Sobotka či ministr zemědělství Marian Jurečka. Akreditace medií na adrese davidovae@senat.cz.

17.00

Valdštejnská zahrada

Vystoupení  tanečního souboru Radost & Impuls Bohumín v rámci Kulturního léta Senátu

Pod záštitou senátora Petra Víchy se uskuteční ve Valdštejnské zahradě další z koncertů Kulturního léta Senátu. Tentokrát vystoupí taneční soubor Radost & Impuls Bohumín, jehož členové jsou mimo jiné mistry České republiky v disciplíně show dance. Bližší informace naleznete na webu Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…