Senát ocení dlouholeté starosty

25.09.2017 20:07

v sobotu 30. září se v sídle Senátu uskuteční setkání starostek a starostů z celé České republiky. Zúčastní se ho zástupci měst a obcí, kteří v jejich čele působí nepřetržitě dvacet a více let.

Senát ocení dlouholeté starosty
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Unikátní setkání bude vůbec první příležitostí, kde se dočkají ocenění starostové, kteří úspěšně pracují v čele zastupitelstev více než 20 let.

„Z různých průzkumů vyplývá, že starostové a obecní zastupitelstva se těší největší důvěře obyvatel. Z osobních setkání se starosty mého volebního obvodu vím, jak se tam, kde se daří zlepšovat vybavenost našich měst, městysů a obcí, proměňují také vztahy mezi lidmi. Zásluhu na tom mají především právě aktivní starostky a starostové, kteří tak zcela naplňují známé přikázání z kutnohorské Konšelské desky „obci své starosti podrob“. To mne přivedlo k myšlence uspořádat v Senátu společenské setkání se starostkami a starosty, kteří ve svém úřadu působí nepřetržitě dvacet a více let a s úctou jim za jejich práci poděkovat,“ uvedl místopředseda Senátu Jiří Šesták, který setkání inicioval.

„Informaci o délce trvání služby jednotlivých starostů ovšem podle mých zjištění neeviduje ani ministerstvo vnitra ani žádný jiný úřad. Proto jsme letos na jaře oslovili všech 6257 měst, městysů a obcí České republiky a díky tomu víme, že v naší zemi pracuje minimálně 270 osobností, které jsou dvacet i více let svými spoluobčany opakovaně voleni do starostenských úřadů. Plánované setkání právě s těmito osobnostmi je výraz poděkování a respektu Senátu k jejich práci,“ popsal místopředseda Senátu Šesták, který ocení starosty spolu s předsedou Senátu Milanem Štěchem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…