Sofie Chrtková: Důchod na umření, platy na živoření

22.01.2014 16:37

Od ledna došlo k ohromnému zdražování všeho, ale zejména potravin. Důchodci dostali přidáno v závratných sumách - někdo 10 Kč, někdo až 45 Kč, průměrný vdovský důchod byl zvýšen o neuvěřitelných 8 Kč! Reálně se důchody a platy snížily zdražením o zanedbatelných 500 až 600 Kč, což u nejnižších mezd 8 tisíc Kč a nejnižších důchodů pod 5 tisíc Kč, nehraje žádnou podstatnou roli – podle politiků i ekonomických „expertů“, protože vzhledem k jejich stotisícovým platům a odměnám, jde opravdu o pakatel.

Sofie Chrtková: Důchod na umření, platy na živoření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Lidé hladoví a živoří, týká se to především samoživitelek i rodin s dětmi, důchodců a nezaměstnaných. Politici a poslanci mají peněz i času dost, nemají kam a s čím spěchat. Platy mají zaručené, ať pracují nebo ne, jich osobně se to přeci netýká, mají starosti o svá křesla a trafiky – o to jde především a v prvé řadě. Jak se asi dívá na politika člověk, který díky politické neschopnosti a lenosti  žije v depresi, protože nemá zaměstnání, nemá na zaplacení nájmu, elektřiny, vody, tepla, ráno si možná uvaří super výživnou čínskou polévku , kterou si zakoupil za 5,-Kč  v obchodě s prošlým zbožím a večer si namaže krajíček chleba s vodou zředěným margarínem, protože má dočasně ještě střechu nad hlavou a dělá vše, aby zaplatil alespoň nájem?

Nedávno  ukazovali  na TV Prima ve zprávách, jak dalece může stát postihnout bezdomovce, který týral své psy tím, že jim nedával jíst a žili spolu s ním v bahně a špíně, včetně štěňat, jejichž prodejem se údajně měl živit. Z toho jednoznačně vyplývá, že bezdomovec je u nás brán méně, než  zvíře.  Investigativní novináři se o to, jak žije  samotný bezdomovec nezajímali,  natož o to, kdo by měl být potrestán za to, že se občan stal bezdomovcem a žije v zimě, špíně a bahně.  Ani zmínka o tom, že pro bezdomovce, který je u nás brán méně, než zvíře, může být  pes také  jedinou bytostí, která mu ještě zbyla a bohužel, sdílí s ním i jeho bytí a osud.  Na TV Prima v „diváckých zprávách“ proběhlo další video s bezdomovcem u klavíru, jež hrál bezchybně klasiku. Největší moderátorův údiv byl, že toto „bezdomovecké  primitivní zvíře“,  vůbec umí hrát na klavír!!!  Možná, kdyby se novináři zajímali o to, jak pomoci bezdomovcům a tedy i  jejich psům,  udělali by kus opravdové a zasloužené práce. Proč neotravují přímo politiky kupř. tím,  proč  supermarkety před bezdomovci zamykají kontejnery s tunami neprodaných potravin, kdy chrání kontejnery i ochranky. Kdyby supermarkety rozdali neprodané potraviny bezdomovcům a chudým, nemusel by hladovět bezdomovec ani jeho psi. Pro bezduché novináře a povrchní občany je možná zábavné sledovat, jak se zatočí s bezdomovcem ohledně hladovějících psů nebo vzbudit   komentářem u diváků pocit, že klasiku hrající bezdomovec je hodný pozornosti jen jako zvíře v zoo. Bezdomovcem se u nás může stát ze dne na den již kdokoli, tedy i ti lehce připitomělí   a navonění  novináři,  pro které je bezdomovec  méně, než  zvíře a svými komentáři vzbuzují vůči bezdomovcům nenávist, zvláště, zapojí-li do šotu ještě psy. Bezdomovec je totiž výsledkem a vizitkou  práce našich politiků a vlád,  což těmto povrchním  novinářům  ne a ne dojít a kdyby náhodou došlo, možná  budou mít za souseda zrovínka onoho  bezdomovce se psy.

Ve vyspělých civilizovaných zemích je totiž zcela normální a běžné, že potraviny co se neprodají, jsou volně k dispozici chudým a bezdomovcům. A platí to i o restauracích.

Jak doslova „pěst na oko“ pak působí srdceryvné žebrání různých charitativních organizací pro hladovějící děti v Africe, které jsou důsledkem politiky nejmocnějších států. Proč  různé charitativní organizace nežebrají přímo u miliardářů, kteří chudobu světa mají z velké části na svědomí? Nebo je nám ukazováno, že se stále máme jako prasata v žitě a máme velké štěstí, díky našim politikům, že jsme se nedostali ještě na úroveň  africké chudiny?  Proč se naši novináři nezajímají o naše bezdomovce, chudé důchodce, samoživitelky, děti, jež hladoví, protože nemají rodiče na to, aby jim zaplatili obědy ve školní jídelně?  Mediálně  vynucovaná solidarita s chudými světa  je čisté pokrytectví a nejen, že Africe  nepomůžeme,  ale můžeme brzy sami  skončit na úrovni  africké chudiny a mnohý důchodce nebo bezdomovec, již tak žije – v srdci civilizované Evropy!  Dokonce nevíme, zda ta pomoc Africe  se k chudým vůbec dostane, zda nebudou peníze zneužity a přímá hmotná pomoc rozkradena během cesty.

Podobně pokrytecké je, že zdravotní pojišťovny budou odesílat  zvací dopisy na preventivní prohlídky a včasné zachycení rakoviny, což se týká občanů věkové kategorie  od 50 do 70-ti let. Vypadá to na péči státu o své občany, ale více než o péči a zdraví, se bude jednat o peníze v první řadě a otázkou je proč, když na jinou, neméně důležitou prevenci ohledně zdraví občanů, peníze nejsou a zdravotní pojišťovny ani nenapadne, aby se jimi zabývaly, což se týká  kupř. diabetu-cukrovky II. st., kdy se běžnými testy často nepřijde na to, že jí již trpíte, pokud ji nemáte v plné parádě, což se objeví až v údajně drahých testech a  teprve při návštěvě diabetologa, kdy máte zdraví poškozeno. Je všeobecně známo, že diabetes II. stupně je způsoben špatnou výživou a stresem.

Jak může být asi zdravý člověk, který nemá na dostatečnou  výživu? Jak se může vyléčit  nebo léčit člověk, který nemá dostatek peněz na léky a dietu,  nemůže si dopřát ani dostatečné  teplo v zimě, nemá na cesty k lékaři a denně trpí různými stresy a obavami? Nepatří náhodou  i  způsob  života a finanční možnosti občanů do prevence zdraví obyvatelstva?  Neměly by zdravotní pojišťovny a média tepat  denně tímto směrem do našich zcela  pohodových politiků?

Zdravotní problémy, zejména tkzv. civilizační, ale i různé alergie, jsou z velké části způsobené tím, jak se stravujeme, v jakém životním prostředí žijeme a jaký máme celkový životní styl, který je závislý od financí, které máme v peněžence. Do oblasti péče o zdraví, patří i duševní zdraví a psychická vyrovnanost, což se neslučuje s hrozbou ztráty zaměstnání, vizí chudoby, denním stresem z exekutora, pokud nemáme na zaplacení účtů, vyhazov z nájmu, vypnutí elektřiny, aj., ale patří sem i buzerace úřední moci, která nám denně neskutečně překáží, nikoli pomáhá.

Denně na nás vyřvávají reklamy, přednášky  a poučování o zdravém životním stylu a nebude dlouho trvat, kdy nás budou lékaři z moci úřední a zdravotní pojišťovny šikanovat za to, že jsme nemocní a nedodržujeme zdravý životní styl pro bohaté. Co si asi vše může dopřát nezaměstnaný, bezdomovec, důchodce s důchodem nižším, než 5 tisíc Kč, pracující s minimální mzdou, samoživitelka ? Aby mohl občan dodržovat zdravý životní styl, musí se stát postarat, aby na něj vůbec občan  měl a nejen to. Neustále se hovoří a vynalézají potraviny, které lidskému organizmu škodí, ale firmám přinášejí zisk, a to na úkor kvality. Nikdo nezakročí, jde přeci o zisky a je jedno, za jakou cenu, tedy i  cenu zdraví a života občanů.  Nevadí, že onemocníme, dokonce je to dobře, protože tím tvoříme další zisky farmaceutickým firmám. Dnes se k nám dováží potravinové šmejdy, různé potravinové náhražky a doslova zdraví škodlivé potraviny. Ani nevíme, co jíme a jaké jedy konzumujeme. Supermarkety jsou  potravinových  jedů plné, plné nových chutí, aby nám ty jedy více  zachutnaly a všichni si na vás  mastí  pořádně kapsy. A pokud jde o bezdomovce, ti by z hladu  pozřel i ty jedy, pokud by nebyli odháněni jako nebezpečné krysy a na zdravý životní styl mohou zapomenout, když  bydlí s krysami a nemají se ani kde umýt. Vynikající vizitka práce našich politiků za 25 let a vynikající mediální činnost  tkzv. novinářů, nemajících svědomí, kapku humanity a ani páteř. Jedním z největších zločinů  státu na občanech je, nechat  občany včetně dětí hladovět a vyhazovat na ulici pro pár stovek dluhu. Především tuto situaci by měli politici řešit jako urgentní, nikoli starost o vlastní křesla, vlastní platy a různé trafiky.

Tyto problémy se neustále pro různé zisky  zájmových skupin různých podnikatelů a na nich navázaných politiků oddalují a neřeší, čímž se problémy  vzniklé chudobou prohlubují a rozšiřují a zvyšuje se samozřejmě i kriminalita, způsobená chudobou a nezaměstnaností. Občana nezajímá hašteření a boj o politická křesla, uměle pěstovaný boj mezi tkzv. „pravicí“ a „levicí“, nezajímají  ho  různé grafy, procenta, výše HDP či hodnocení ratingových společností, protože se jedná jen a pouze o záměrně vedený zastírací manévr a zdůvodnění, proč nelze dělat  nic konkrétního  pro občany.

Údajné zájmy levicových stran  o zvyšující se  chudobu občanů, jsou dobrou zástěrkou pro získání politické popularity. Politici velmi dobře vědí, jak na tom občané jsou, ale  dosud se o jejich problémy skutečně nezajímali, natož, aby byla jakákoli snaha k řešení.  Dokonce je tomu přesně naopak, protože nové  byrokratické  a nedomyšlené vyhlášky, zákony a předpisy, vytváří jen další nezaměstnanost a chudobu, na což  byli  zejména dobří „experti a odborníci“ z tkzv. „pravice“, jež znamená  pro  většinu občanů  zlo a spojenectví  zločineckých supergrázlů proti občanům  našeho státu.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…