Správa NP a CHKO Šumava prodává ve výběrovém řízení nepotřebné nemovitosti

24.09.2013 9:12

Na dvě nemovitosti, které jsou pro další provoz zatěžující, vyhlásila Správa NP a CHKO Šumava výběrové řízení. Jedná se o služební rodinný domek ve Volarech a objekt po vojácích ve Skelné u Prášil.

Správa NP a CHKO Šumava prodává ve výběrovém řízení nepotřebné nemovitosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěné klády na Šumavě

Správa Národního parku Šumava vyhlašuje výběrové řízení na prodej dvou nemovitostí, které vlastní, ale pro její další provoz jsou zbytečné výrazně zatěžující. První budovou je služební rodinný domek ve Volarech a druhým objektem je budova po vojácích v bývalé obci Skelná nedaleko Prášil.
„Minimální kupní cena služebního rodinného domu je 2.300.000 korun, zájemce o ubytovnu na Skelné musí nabídnout nejméně 4,5 milionu korun," uvádí Dagmar Tomanová, referentka bytového fondu oddělení správy majetku a výroby Správy NP a CHKO Šumava.

Správa parku nabízí obě nemovitosti ve výběrovém řízení - jeho účastníkem mohou být fyzické osoby starší 18 let způsobilé k právním úkonům nebo právnické osoby.

„Účastníkem výběrového řízení je ten, kdo předloží vyhlašovateli písemnou nabídku a to za předpokladu splnění určených podmínek bez výhrad. Každý může do výběrového řízení podat pouze jednu nabídku," uvádí Dagmar Tomanová.

Aby se zájemci mohli lépe rozhodnout pořádá Správa NP a CHKO Šumava prohlídku -  dne 26. 9. 2013 ve 14 hodin, sraz před objektem ve Volarech, U Nádraží čp. 445. o den později – 27.9. 2013 rovněž ve 14 hodin na Skelné.

Rodinný dům ve Volarech v ulici U Nádraží čp. 445 stojí v uliční zástavbě. Dům je částečně podsklepený, má jedno nadzemní podlaží a půdu. Je po rekonstrukci, v perfektním stavu.

Druhý objekt, jediný zachovaný dům bývalé obce Skelná. Ten je situován při stávající státní silnici 2. třídy č. 190 vedoucí z Hartmanic směrem na Železnou Rudu (do té po připojení na silnici č. 27) a v těsné blízkosti křižovatky se silnicí 3. třídy vedoucí na Prášily. Jedná se o dvoupodlažní, částečně podsklepený zděný objekt. Stavebně technický stav objektu je zanedbaný.

Obě nemovitosti nabídla Správa NP a CHKO Šumava v rámci úsporných opatření ostatním organizačním složkám státu jako nepotřebný majetek. Nebyl o ně zájem. Správa parku proto tyto nemovitosti prodá za nejvyšší cenu, kterou zájemce vysoutěží ve výběrovém řízení, zisk z prodeje připadne státu.
„Správa Národního parku Šumava je z minulých let obtěžkána řadou nemovitostí, které nemohou naši zaměstnanci využívat pro svoji práci, nebo nemají vzhledem k zaměření celé organizace své opodstatnění a po provozní stránce správu parku nesmírně zatěžují. Opravy a údržba domů, které k naší činnosti vůbec nepotřebujeme, by nás jen v tomto roce vyšly na miliony korun," uvádí Jiří Kvapil, ekonomický náměstek ředitele Správy NP a CHKO Šumava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…