Stanovisko MŠMT k financování MotoGP

09.02.2017 18:20

a pořádání MotoGP 2016 poskytlo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v loňském roce částku ve výši 60 milionů korun, na které se pořadatel závodu Spolek pro Grand Prix ČR Brno s MŠMT na základě předloženého finančního plánu dohodl.

Stanovisko MŠMT k financování MotoGP
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Výši finanční podpory je možné stanovit pouze před konáním akce, a to na základě finančního plánu (předpokládaného rozpočtu akce). MŠMT nemůže zpětně Spolku pro Grand Prix ČR Brno uhradit ztrátu vzniklou pořádáním MotoGP v roce 2016, jelikož mu to neumožňuje zákon. 

Jak již bylo uvedeno, výše vyrovnávací platby (finanční podpory) – na pokrytí ztráty pro rok 2016 byla stanovena na 60 milionů korun a vycházela primárně z finančního plánu, který Spolek pro Grand Prix ČR Brno předložil MŠMT na počátku loňského roku.

MŠMT i Spolek pro Grand Prix ČR Brno spolu kontinuálně komunikují. Aktuálně probíhají jednání mezi MŠMT a Spolkem pro GP ČR Brno ohledně předložení finančního plánu Spolku pro Grand Prix ČR Brno na rok 2017. Na základě tohoto finančního plánu bude stanovena částka vyrovnávací platby za pořádání MotoGP na rok 2017. MŠMT si uvědomuje významnost konání MotoGP pro Brno i Českou republiku. Konání MotoGP v roce 2017 není ohroženo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …