Státní úřad hledá nové pány pro jedenáct psů

01.09.2015 10:45

Celkem 11 psů nabízí k odběru zdarma regionální pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Prachaticích. Původní majitel choval zvířata v nevyhovujících podmínkách, a byla mu proto odebrána.

Státní úřad hledá nové pány pro jedenáct psů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Přáli bychom si, aby tito psi našli co nejrychleji nový domov. Sedm psů je dočasně umístěno v útulku v Českém Krumlově, čtyři v Prachaticích,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Kontrola Krajské veterinární správy zjistila, že na šetřeném místě se nacházelo 25 kříženců různých plemen, středního až většího růstu a různého stáří. Jejich majitel je nechal žít v nevhodném prostředí, fyzicky je i týral a nedostatečně krmil. Čtyři psi byli v důsledku takového zacházení v době kontroly již mrtví. Ze zbývajících 21 živých psů bylo 7 psů, 10 fen a čtyři štěňata. Nejstaršímu psu je 11 let, štěňatům bylo přibližně 9 měsíců.

Zdravotní stav psů se od doby jejich odebrání výrazně zlepšil.

Prachatické pracoviště ÚZSVM uzavřelo po jejich převzetí smlouvy o bezúplatném převodu psů s osmi fyzickými osobami, další dvě smlouvy budou podepsány v nejbližších dnech. Pro zbývajících 11 zvířat ÚZSVM ještě stále hledá nové majitele. Sedm psů našlo přechodný domov ve Stanici pro psy Města Český Krumlov a čtyři v Záchytných kotcích Města Prachatice.

Detailnější informace o podmínkách odběru jsou dostupné na webu ÚZSVM, v sekci Nabídka majetku/Různé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

13:04 Jihomoravský kraj: Lidé se můžou zapojit do vedení krajských škol

Jihomoravský kraj, skrze svou zřizovanou organizaci VIM, vyhlásil sběr nominací do školských rad od …