Středočeský kraj: V Lužci nad Vltavou se díky dotaci těší z opravené ulice a nových parkovišť

23.07.2015 15:51

V obci Lužec nad Vltavou na Mělnicku se mohou pochlubit zdařilou rekonstrukcí ulice 9. května a novými chodníky.

Středočeský kraj: V Lužci nad Vltavou se díky dotaci těší z opravené ulice a nových parkovišť
Foto: praha.eu
Popisek: Krajský úřad Středočeského kraje

V rámci projektu, který je spolufinancován Regionálním operačním programem (ROP) Střední Čechy, tu vybudovali i nová parkovací místa. Celkové náklady na stavbu dosáhly 12,5 milionu korun a dotace z ROP činí 9,5 milionu. Slavnostního zakončení projektu se 22. července zúčastnila také radní pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje Jiřina Fialová (KSČM).

„Hlavní přínos projektu vidím v tom, že se ulice stala bezpečnou pro řidiče a chodce. Došlo ke zlepšení životního prostředí, doprava je tu plynulejší a méně hlučná. Místí obyvatelé i lidé, kteří tu pracují, mohou pohodlně zaparkovat,“ uvedla radní.

Rekonstrukce spočívala v kompletním sejmutí živičných povrchů a podkladních vrstev a položení nových podkladů a povrchů. Zároveň byla výšková hladina ulice až o 25 cm na úroveň okolních nemovitostí. Byly vybudovány chodníky a parkovací stání, a to i pro nákladní dopravu na příjezdové cestě k výrobnímu areálu společnosti Presbeton.  Rekonstrukcí došlo také ke zpevnění trhajícího se náspu mezi výrobním areálem firmy Pilous a mostem přes plavební kanál i k rozšíření této komunikace. V neposlední řadě bylo vybudováno i parkování u místního kulturního střediska pro dvanáct osobních vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…