Studenti zpovídali hejtmana, ptali se na volby i na migraci

14.02.2016 12:27

Středoškoláci z celé České republiky, zapojení do vzdělávací soutěže Region, po tři dny formou besed s vedením kraje, akademiky a dalšími odborníky zkoumali fungování krajské úrovně politiky.

Studenti zpovídali hejtmana, ptali se na volby i na migraci
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Celostátní soutěž Region, která je součástí Akademie mladých občanů, má a cíl povzbudit zájem studentů středních škol o veřejné dění a jejich zapojení v oblasti politiky a médií.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, který spolu s náměstkem Danielem Havlíkem studentům odpovídali na dotazy týkající krajských voleb, dotací nebo vlivu kraje na veřejný prostor a architekturu.

„Studenti se ptali na konkrétní problémy tohoto kraje, velmi podrobně jsme rozebírali volební systém, žáky zajímalo i nyní velmi aktuální téma migrace,“ shrnul manažer projektu Region Marek Gogdanowicz.

Třídenní program zahrnoval kromě teoretických přednášek a diskuzí také simulované jednání zastupitelstva kraje. „Studenti dostali předem podkladové materiály včetně jednacího řádu, mají zadané tematické problémy a pokusí se rozhodovat o fungování kraje podobným způsobem, jako to probíhá v reálné politice,“ přiblížil místopředseda Mladých občanů Martin Batko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne