Tourfilm letos oslaví významné jubileum

23.09.2017 22:45

Od 6. do 7. října bude v Grandhotelu Ambassador v Karlových Varech probíhat 50. ročník nejstaršího mezinárodního filmového festivalu s cestovatelskou tematikou na světě. Jak prozradili organizátoři na tiskové konferenci, lidé se mají rozhodně na co těšit. Kromě filmových projekcí jsou pro ně připraveny besedy se známými cestovateli, workshopy s profesionálními fotografy a soutěže. Vstupné je zdarma.

Tourfilm letos oslaví významné jubileum
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Letošní festival se ohlédne za uplynulými 50 lety a přestaví české cestovatelské legendy. Uvedeno bude více jak 350 snímků ze 45 zemí z celého světa. Mezi partnery akce patří mimo jiné i Karlovarský kraj. „Jsme velice rádi, že se u nás koná festival, který významně přispívá k rozvoji domácího a zahraničního cestovního ruchu. Na uskutečnění jubilejního ročníku jsme přispěli částkou 200 tisíc korun. Rád bych poděkoval organizátorům za jeho přípravu a popřál jim co nejvíce pozitivních ohlasů,“ uvedl krajský zastupitel Vojtěch Franta.

V rámci doprovodného programu jsou návštěvníci zváni na besedy se známými osobnostmi Miloslavem Stinglem, Jiřím Kolbabou, Vilémem Rudolfem, Vojtou Kotkem, Janem Révaiem nebo například Janem Potměšilem. Zúčastnit se mohou i dvou fotografických workshopů. Prvního, který bude zaměřen na focení v terénu, se ujme Petr Jan Juračka. Druhý bude již v režii Tomáše Třeštíka, s nímž se vydají na fotoprocházku po Karlových Varech.

Pořadatelé mysleli i na nejmenší diváky a do programu zařadili filmy a doprovodné akce pro děti a mládež. Chybět nebudou ani nejrůznější hry a soutěže. Filmový svátek vyvrcholí představením Divadla Járy Cimrmana, na nějž bude možné vyhrát v průběhu festivalu volné lístky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…